Tradicionalno

Pastirska pita: Oduševit će sve koji vole pire sa sarmom ili punjenim paprikama

P. N.

Izvor: Pinterest

Izvor: Pinterest

Nekad je pripremana kao ručak pastira, a Britanci ju obožavajuDinstana mljevena janjetina ili govedina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo poznato kao Shepard’s pie odnosno pastirska pita, nekad je pripremano kao ručak pastira, a britanci ju obožavaju. Recept će oduševiti sve one koji vole pomiješati pire krumpir sa sarmom ili punjenim paprikama.


Donosimo recept Centra zdravlja.


Priprema:
Popržite slaninu u vrućoj tavi sve dok ne bude gotovo hrskava, a zatim sve prebacite u veliku tavu. Govedinu dovedite do smeđe boje u vrućoj tavi, a zatim ju prebacite u istu veliku tavu.


Dodajte maslinovo ulje na mast koju ste dobili od slanine te zatim na njih bacite luk, mrkvu i češnjak. Sve tako dinstajte dok sastojci ne budu mekani, ali ne smiju dobiti blago smeđu boju, a zatim sve prebacite u veliku tavu.


Zagrijte pećnicu na 220 ° C.


S vinom „isperite” tavu i onda to dodajte u veliku tavu, a zatim sve još prelijte s temeljcem. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu, lovorov list, origano, Worcestershire umak i kečap.


Promiješajte, dovedite sve do vrenja i bez poklopca na laganoj vatri ostavite neka se krčka na slijedećih 3 sata. Na pola puta, znači oko sat i pol, začinite sa solju i paprom.


Stavite sadržaj tave u duboku pravokutnu vatrostalnu posudu, pokrijte s pire krumpirom i stavite u pećnicu na 20 minuta dok ne dobiju blago smeđu boju.


Poslužite vruće.