
Foto Istock
Ako nemate spiralizator napravite rezance pomoću gulilice za krumpir
Tikve su pravi plodovi jeseni i dostupni su i na tržnicama i u supermarketima. Jedna od najpopularnijih sorti svakako je butternut, duguljasta tikva koja se koristi za juhe, odlična je pečena, a mi ćemo vam otkriti kako da od nje napravite rezance. Za ovo jelo nećete izgubiti više od pola sata.
Luk nasjeckati i dinstati oko 5 minuta na maslinovom ulju. Kada luk omekša dodati sjeckani češnjak, kadulju i gljive te dinstati još 5 minuta. U gljive ubaciti rezance od tikve, špinat, 2 žlice vode i pola čajne žličice soli. Poklopiti i kuhari 10 minuta. Povremeno promiješati. Nakon isteka vremena kušati i po potrebi dosoliti, začiniti svježe mljevenim paprom i poslužiti toplo. Po želji posuti s malo tostiranih bučinih sjemenki.