Deni Srdoč / Foto TZG Krk
Moja je želja stvoriti nove kuhare koji će se kroz bistro moći izraziti i stvoriti svoj put, ističe Srdoč
povezane vijesti
- Cijenjeni program Chef at sea održan na čak deset adresa. Ispunjena gastronomska i humanitarna misija
- Katarina Vrenc, chefica iz Velih Muna: “Zaboravili smo iskonsku potrebu za lijepom i iskrenom hranom”
- Hrvatska gastronomija ima ozbiljan problem: “Cijene su nam kao u Dubaiju, ali jedna stvar je još gora”
Fantastična vijest za riječku eno-gastro scenu: Deni Srdoč, jedan od najboljih chefova mlađe generacije, osoba koja je restoranu Nebo Hiltona Costabela priskrbila Michelinovu zvjezdicu u središtu grada otvara svoj lokal!
Naravno, Srdoč ostaje i dalje na chefovskom mjestu u Nebu, ali osjeća potrebu za dodatnim iskoracima, baš kao što želi da upravo Rijeka krene u jednom novom, privlačnom smjeru kad je eno-gastronomija u pitanju.
– Da, baš Rijeka. Mnogi se iz naše struke koncentriraju prema Zagrebu, Liburniji, moj je odabir upravo Rijeke. Mislim da je njoj tako nešto potrebno, ali držim da Rijeka i Riječani kao i njihovi gosti to zaslužuju, pojasnio je Srdoč razloge otvaranja Hiddena.
Riječ je u osnovi o “wine bistrou” koji će se baviti kreiranjem jela od sezonskih namirnica, dostupnima samo u tome periodu godine, s kojima će u optimalnoj vezi slagati uz vina.
Ideja je doslovno da se chefovi upute ujutro do Riječke tržnice i uzmu sve što treba za taj dan tako da kvaliteta bude na nivou, kao i da se kontrolira održivost bistroa. Vinska karta će brojati oko 150 različitih etiketa vina koja će dolaziti iz Hrvatske pa sve do novog svijeta tako da može se zadovoljiti sve ukuse gostiju.
Vina će se moći uz konzumiranje u bistrou također uzeti i za doma po povoljnijim cijenama.
– Moja je obaveza stvaranje koncepta, stvaranje izvrsnog tima kojega ću educirati i razvijati te voditi taj objekt kao vlasnik koji će biti potpora u svakome pogledu ali neću kuhati u bistrou jer team koji će biti postavljen će biti i više nego adekvatan za stvaranje novi standarda bistroa u Rijeci.
Nebo restaurant će i dalje biti mjesto gdje ću ja kuhati i provoditi većinu svoga vremena. Moja je želja stvoriti nove kuhare koji će se kroz bistro moći izraziti i stvoriti svoj put, pojasnio nam je Srdoč koncept koji je upravo ono što Rijeci treba, zametak iz kojeg će se kroz nekoliko godina razviti prepoznatljiva, unikatna Riječka gastro scena.
– Projekt me iznimno veseli jer u Rijeci fali ovakav tip bistroa, mjesto koje će svojim stilom rada biti privlačno za sve koje zanima fina, inovativna bistro hrana i dobra vinska karta kao i veseli servis, educiran o vinima koja služi.
Želja je naprosto da uz vrhunsku kvalitetu usluge i sadržaja gosti dobiju i jednu edukativnu notu, te da se iznad svega osjećaju dobro, da vlada je opuštena i naprosto zabavna atmosfera, zaključio je Srdoč.
Bistro će raditi pet dana tjedno, zatvoren biti prvi mjesec u godini da se radnici mogu odmoriti te će primati oko 50 gostiju.
Otvaranje Hidden wine bistroa, smještenog u Medulićvu ulicu, u neposrednoj blizini oglasnog odjela Novog lista, je sredinom travnja. Ima li onih koji žele postati dio ovog zanimljivog tima, biti učenicima i nastavljačima specifičnog Srdočevog viđenja gastronomije, slobodno mu se mogu javiti putem maila – [email protected]
HIDDENZašto naziv Hidden? S obzirom da hidden prevedeno s engleskog jezika znači skriven, skriveno, povezao sam to s položajem lokala. Malo je zavučen, sklonjen pa mu taj naziv i odgovara, pojasnio je Srdoč. Dakle – pravi riječki kutak za istinske užitke, zaklon od gradske užurbanosti i prepuštanje hedonizmu. |