Otvorenje izložbe u srijedu

“Sanjarenja” Neve Pizzul u Galeriji Juraj Klović

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

"Snagom mašte stvorena su sugestivna polja bogata i nježna. Riječ je o zasebnoj tematskoj cjelinu u kojoj se elementi vegetacije prožimaju i rastu ispreplićući se sa tjelesnim naznakama ljudskih figura", piše Jasna Rodin



Samostalna izložba Neve Pizzul pod nazivom »Sanjarenja« bit će otvorena večeras u 20 sati u Galeriji Juraj Klović, Verdijeva 19 b, gdje izložba ostaje otvorena do 14. rujna.


Kako je o izložbi napisala Jasna Rodin, mr. sc., Neva Pizzul u svom novom ciklusu zalazi u posebnu tematsku i oblikovnu vizualnost. »Proširujući prostor slike na tri jednakovrijedna polja slaže i otvara nove dimenzije pružajući naznaku novih perspektiva. Ovi radovi nastali u okviru intuitivne poetike same  autorice snoviti su svjetovi zanosni i magični, prepuni tajanstvenosti i finoće. Likovne strukture se preklapaju, u njima naglasak ne leži samo u postojanju, već u nastajanju i izmjenama. Snagom mašte stvorena su sugestivna polja bogata i nježna. Riječ je o zasebnoj tematskoj cjelinu u kojoj se elementi vegetacije prožimaju i rastu ispreplićući se sa tjelesnim naznakama ljudskih figura«.


Neva Pizzul rođena je 1950. godine u Rijeci, živi i radi u Opatiji. Školovala se u Splitu, Cairu-Egipat i Zagrebu. Fakultetski je obrazovana.




Sudjelovala je u slikarskim kolonijama, radionicama, grupnim izložbama u Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj, Sloveniji, Poljskoj i Švicarskoj, a imala je i niz samostalnih izložbi.


Dobitnica je niza nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, likovne grupe italijanske zajednice u Rijeci te međunarodnog likovnog udruženja SYRLIN sa sjedištem u Stuttgartu.