"Kišna Rijeka"

Fotoklub Rijeka raspisao natječaj na temu svoga grada. Ove godine tema je “grad pod kišobranom”

Kim Cuculić

Picasa: Biserka Dunić

Picasa: Biserka Dunić

Ove godine je tema kiša, to jest »Kišna Rijeka, Rijeka pod kišobranom«. Glavna nagrada je »Viktor Hreljanović«RIJEKA – I ove godine, kao i proteklih 45, Fotoklub Rijeka raspisuje natječaj na temu svoga grada, a ove godine je tema kiša, to jest »Kišna Rijeka, Rijeka pod kišobranom«.


– Kiša, kiša i samo kiša. Kiša ljetna, zimska, topla, hladna, ledena, tropska, monsunska. Nema kakvih ih nema – negdje više, negdje manje. Neki vape za njom, a nekima je »preko glave«. Bilo kako bilo, kiša je neminovnost, ona je realnost ove civilizacije, dio je obnovljivog ciklusa života na ovom planetu. Dakle, kiša je egzistencijalna supstanca. Dobri poznavatelji prilika i oni koji to statistički prate kažu da je Rijeka najkišovitiji grad u ovom dijelu Europe, a drugi pak potvrđuju da je Rijeka po količini i učestalosti kiše odavno premašila London. Ako je to tako, a izgleda da jeste, onda je kiša jedna od identitetskih odrednica našega grada Rijeke. Zbog te činjenice i te prirodne ljepote i datosti kiše tražimo najbolje i najljepše fotografske interpretacije kiše u Rijeci, navodi se u tekstu natječaja.


Predviđene su dvije kategorije: »Kišna Rijeka, Rijeka pod kišobranom« i »Rijeka nekad«. Kao glavna nagrada dodjeljuje se Nagrada »Viktor Hreljanović«, tri autora dobivaju po knjigu riječkih književnika (Zoran Žmirić, Igor Beleš i Mladen Blažević), tri pohvaljena autora dobivaju po umjetničku keramiku riječkih likovnih umjetnika Borisa Rocea, Dijane Trtanj i Mladena Ivančića, a tu su i neke druge nagrade.