Zanimljiva izložba

“Veze” Ivane Ognjanovac i Mare Šuljak u vološćanskoj Artsadi

Aleksandra Kućel Ilić

»Veze« su postavljene do 26. travnja / Foto GALERIJA ARTSADA

»Veze« su postavljene do 26. travnja / Foto GALERIJA ARTSADA 


VOLOSKO – Izložba »Veze«, umjetničkog dvojca Ivane Ognjanovac i Mare Šuljak, privukla je značajnu pozornost ljubitelja umjetnosti u vološćansku galeriju Artsada gdje je predstavljena druga iz serije ovogodišnjih izložbi.


Kustosica i voditeljica galerije Matea Bakotić te umjetnica Ivana Ognjanovac predstavile su radove i opus umjetničkog dvojca, naglašavajući slojevitost i dubinu njihovih stvaralačkih procesa. Tehnike akrila i veza na platnu u ciklusu »PoVEZivanje« te digitalnog printa i veza na platnu u ciklusu »Meni je bolje dok ti šutiš«, donose različite dimenzije atmosfere i teksture, obogaćene humorom i naracijom.
Prisutni su također imali priliku pogledati videouradak koji je dodatno osvijetlio narativ izložbe koja ostaje otvorena do 26. travnja, a moguće ju je posjetiti u radno vrijeme galerije od utorka do nedjelje od 10 do 14 sati. Izložba je prodajnog karaktera.


Ivana Ognjanovac (1983., Vukovar) i Mare Šuljak (1983., Dubrovnik) multimedijalni su umjetnički dvojac koji aktivno surađuje od 2018. godine. Njihovo prijateljstvo počelo je 2001. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj obje i diplomiraju na slikarskom odsjeku 2008. godine. Članice su Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Svoje radove predstavile su na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon »Veza«, galerija Artsada najavljuje otvorenje izložbe umjetnika Duška Šibla 28. travnja, nastavljajući svoju misiju promicanja raznolikosti i kvalitete u suvremenoj umjetnosti.