Lošinj

U Galeriji Fritzi se otvara izložba Monike Petrović “Impresije”

Portal Novi list

Foto Screenshot Facebook Monika Petrović ART

Foto Screenshot Facebook Monika Petrović ART

Ova vrsna umjetnica prenijela je svoje impresije otoka Lošinja na papir akvarel tehnikom i fuzijom stakla

U srijedu, 24. travnja 2024. g. u 19 sati, u Galeriji Fritzi otvara se samostalna likovna izložba umjetnice Monike Petrović pod nazivom „Impresije“.  Ova vrsna umjetnica prenijela je svoje impresije otoka Lošinja na papir akvarel tehnikom i fuzijom stakla.


Galerija će tako postati mjesto susretanja ljubavi prema otoku i relaksirajućeg putovanja kroz već proživljene dojmove i uspomene prikazanim motivima. Svojim radovima ostavlja nam dovoljno prostora za vlastiti doživljaj našeg otoka, šetnica i uvala koje često susrećemo i doživljavamo svatko u svojoj posebnosti.


Monika svojim neiscrpnom potragom za novim kreativnim iskazima umjetnosti nas uvodi u svoj svijet. Svijet je to vrijednog truda i rada, maestralnog vladanja umjetničkim tehnikama koje iziskuju preciznost i disciplinu.


Rođena u Puli 1979. godine. Srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna završila je 1997. godine u Puli. Diplomirala je 2004. godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci na Odsjeku likovne umjetnosti, smjer slikarstva u klasi prof. Marijana Pongraca.


Uz brojne skupne izložbe, priredila je 30 samostalnih. Radovi su joj nagrađivani na slikarskim natječajima u Fažani, Motovunu, Lovranu, Novoj Vasi, Vižinadi, Sv. Lovreču i u Trstu. Sudjelovala je u brojnim međunarodnim projektima.


 Zaposlena je u Arheološkom muzeju Istre kao viši konzervator-restaurator. Uz restauraciju i likovnu umjetnost povremeno drži radionice za djecu i odrasle na temu staklo : radionice fuzije stakla, Tiffany tehnike, vitraja.


Članica je Hrvatskog muzejskog društva, Hrvatskog restauratorskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, Društva muzealaca i galerista Istre. Živi i stvara u Puli.


Izložba će biti otvorena do 1. lipnja 2024. Radno vrijeme palače Fritzi je od utorka do petka od 10 do 13 i od 18 do 20 sati. Subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i ponedjeljkom je zatvoreno.