Novi ciklus

U Galeriji “Juraj Klović” otvara se samostalna izložba Ane Pavičić “Žuto i crveno”

Kim Cuculić

Foto Ana Križanec

Foto Ana KrižanecRIJEKA – Samostalna izložba Ane Pavičić pod nazivom »Žuto i crveno« bit će otvorena u petak 26. travnja u 19 sati u Galeriji »Juraj Klović«.


Autorica predstavlja svoj novi ciklus posvećen prerano preminuloj sestri Antoniji. Izloženi radovi samo su izbor iz tog brojnog serijala slika i raznorodnih skulptura pod nazivima: »Maske i tulipani«, »Žuto i crveno«… »Njihov intenzivan nastanak autorica objašnjava kao potrebu da progovori, da viče, da ukaže na taj bolan gubitak i tugu koja ju je okovala, duboko se uvukavši u pore njezinog života. Sjećanja su to na trenutke, na susrete, na svaku izgovorenu riječ, poglede, osjete i tuge, intimne i neraskidive silnice koje postoje između sestara, sve to Ana pretače u boju, u dominantnu crvenu boju emocija i žutu upozorenja«, osvrnula se Jasna Rodin.


Ana Pavičić rođena je 1976. godine u Rijeci. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem slikarstva, kod prof. Ksenije Mogin.