Tragovi vremena

Otvorena arheološka izložba “Zavičajni memento”

Hina

Izloženi su brončani medicinski instrumenti, naušnice, narukvice, zatim keramičko stolno posuđe i uljanice, inventar zapovjednika broda i posade, perle od jantara, keramičke urne i drugo



Izložbu je uoči Međunarodnog dana muzeja otvorio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, ističući da se radi o najznačajnijoj arheološkoj baštini županije iz predslavenskog razdoblja.


Izložba obuhvaća arheološke nalaze od prvih tragova naseljenosti do kasne antike – razne predmete iz svakodnevice – od amfora, staklenog posuđa i boca, grubog kuhinjskog posuđa do keramičkih tanjura.


Izloženi su brončani medicinski instrumenti, naušnice, narukvice, zatim keramičko stolno posuđe i uljanice, inventar zapovjednika broda i posade, perle od jantara, keramičke urne i drugo.




Autorica je Margita Cvijetinović Starac, a koautori prve cjeline su Željka Cetinić, Ranko Starac i Jasna Ujčić Grudenić.


Nakon otvaranja novog postava muzeja, održano je predavanje Ranka Starca „Prvi stanovnici Kvarnera, od prahistorije do kasne antike.”