Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Keramičari suvremene orijentacije

"Keramički laboratorij" od srijede u Galeriji Juraj Klović

"Hvatač gravitona" djelo je Mladena Ivančića
"Hvatač gravitona" djelo je Mladena Ivančića
Autor:
Objavljeno: 27. svibanj 2016. u 15:14 2016-05-27T15:14:16+02:00

Izložba će se moći pogledati do 14. lipnja, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom je galerija zatvorena

Izložba "Keramički laboratorij" na kojoj će svoja djela pokazati keramičari suvremene orijentacije bit će otvorena u Galeriji Juraj Klović u Rijeci u srijedu 1. lipnja u 20 sati.

Organizator izložbe je Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) u suradnji s HDLU-om Rijeka.

Svoje će radove izložiti Lidia Boševski, Željka Bračko, Smiljana Brezovec Meštrić, Nadica Eichhorn, Lucija Gudlin, Mladen Ivančić, Pamela Ivanković, Željka Korbar, Karel Pavlinc, Marta Pavlinc, Danijela Pičuljan, Zdenka Pozaić, Karmen Ptičar, Boris Roce, Liljana Smodlaka, Sanja Stani, Bojana Švertasek, Marina Tudjina Badurina, Ivančica Vončina, Dani Žbontar te učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, mentorica Lucija Gudlin.

Izložba će se moći pogledati do 14. lipnja, radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom je galerija zatvorena.

Keramički laboratorij predstavlja istraživačko-edukativni projekt koji je kao "project in progress" zamišljen postati platformom za nova kreativna istraživanja, nova iskustva, nove strategije, ali i nove edukacijske i komunikacijske forme u području suvremene keramike.
Projekt progovara o mediju keramike, naglašavajući izazove eksperimentalnih iskustava, oslanjajući se pritom na one umjetnike/keramičare koji su otvoreni prema suvremenim idejama i novim paradigmama te koji razmišljaju transdisciplinarno i intermedijski.

Keramički laboratorij elaborira tu odnos keramike i suvremene umjetnosti, sagledavajući ovaj medij kao segment ne primijenjene, već vizualne umjetnosti, u sklopu današnje suvremene umjetničke prakse.

A apostrofira rad onih autora koji u keramici – keramičkim objektima, skulpturama, asamblažima, ambijentima, odnosno u sinergijama ovoga medija s drugim medijima i materijalima, slijede aktualne suvremene umjetničke trendove.

U ovom svom izdanju fokusira se na grupu vrhunskih hrvatskih umjetnika - keramičara suvremene orijentacije, koji su članovi Sekcije za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a, ali i na nekoliko značajnih keramičara koji djeluju i u Sloveniji.

Njihov je pristup keramici inovativan i eksperimentalan, a diskurs je u suglasju sa suvremenom interpretacijom zbilje i suvremenim vizualnim vokabularom.

Dio radova koji će biti izloženi dostupan je na adresi https://drive.google.com/open?id=0BzFV20I4HU-7cWhNbVNlUTh3ams.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.