Primio izaslanstvo

Župan Milinović izrazio potporu Udruzi žena oboljelih i liječenih od malignih bolesti “Vila za Liku”

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićGOSPIĆ Kako bi iskazao potporu u radu i moralnu podršku Udruzi žena oboljelih i liječenih od malignih bolesti Ličko-senjske županije „Vila za Liku“ danas je župan Darko Milinović s najbližim suradnicima primio izaslanstvo ove udruge.


Župan je ovom prigodom definirao važnost rada udruge koja se ogleda u animiranju žena da više skrbe o svojem zdravlju i na vrijeme odu na preglede i liječenje.


– Kao župan i kao ginekolog uvijek zastupam tezu po kojoj se maligne bolesti mogu dogoditi svakome od nas. Važno je promovirati tu misao i svakoga od nas animirati na učestalije liječničke preglede. Kada bilo tko od nas sazna daima neku opaku bolest probdije mnoge noći razmišljajući o svojoj sudbini.
Nije lako liječnicima kada moraju pacijentu reći istinu. S obzirom na modernu dijagnostiku s kojom raspolaže naša Opća bolnica u Gospiću niti jedna žena koja redovno ide na kontrole nebi smjela oboljeti jer se danas te bolesti mogu otkriti u samome začetku.


Mala smo sredina pa mnoge žene ne žele ići na preglede zbog nelagode. Te tabue treba isključiti i paziti na svoje zdravlje.


Ono što radi vaša udruga je za svaku pohvalu i u tom smislu ćete od mene uvijek imati punu podršku u vašoj misiji jer trebate znati da sam na vas ponosan, naglasio je župan Darko Milinović te dodao kako materijalna dobra u životu jesu važna, ali se sa zdravljem ništa ne može izjednačiti.


Na stalnoj potpori u radu i razumijevanju dosega smisla postojanja ove udruge županu se zahvalila predsjednica Mandica Pavelić. Pri tome je istaknula neka vlastita iskustva i iskustva mnogih žena koje su prebrodile maligne bolesti. 


– Naša udruga je započela s radom 2011. upravo u ovakvo predblagdansko vrijeme. Prije toga sam oboljela pa se, osim lječničke struke, nisam imala kome obratiti, povjeriti se i čuti riječi utjehe. Zbog bolesti i obiteljske situacije bila sam psihički slomljena.Pomogla mi je struka, ali i mnoge žene koje su me podupirale da ne posustanem. Tako je krenula s radom Udruga „Vila za Liku“. Malo po malo priključile su nam se mnoge žene koje su smogle hrabrosti otvoreno govoriti o svojim bolestima i problemima, a to je ponekad važno koliko i samo liječenje.


Pomagale smo jedne drugima u tim teškim situacijama. U tome su nam mnogi dobri ljudi pomogli, ali su nam neki, nažalost, okretali leđa, rekla je predsjednica Udruge Mandica Pavelić.


Župan Milinović je članicama udruge darovao ček na iznos od 5 000 kuna. Kako je pri tome rekao, „to je mali znak pažnje za rad udruge čiji se rezultati ne mogu mjeriti novcem.“