Sletio AirBaltic

Početak ljetne sezone letenja: Zračna luka Rijeka dočekala prvi međunarodni let nakon početka koronakrize

P. N.

foto: Zračna luka Rijeka

foto: Zračna luka Rijeka

Dolaskom prvog međunarodnog leta u vremenu nakon korona krize službeno je započela ljetna sezona letenja na Zračnoj luci Rijeka, koja je trebala započeti 29.3., ali zbog proglašenja pandemije svi letovi su odgođeni, a neki i otkazani.Nakon gotovo tri mjeseca bez redovitih aviolinija, dok većina aerodroma u regiji još iščekuje svoj prvi međunarodni let u javnom zračnom prijevozu, Zračna luka Rijeka danas je dočekala svoj prvi međunarodni let nakon proglašenja pandemije uzrokovane virusom COVID-19.


Radi se o letu latvijskog avioprijevoznika airBaltic iz Rige, koji je na Zračnu luku Rijeka sletio u 17:40h. Na dolaznom letu je bilo čak 115 putnika, što je gotovo 80% od ukupnog kapaciteta zrakoplova A220-300, a na odlaznom letu Rijeka-Riga bilo je ukupno 15 odlaznih putnika.


Dolaskom prvog međunarodnog leta u vremenu nakon korona krize službeno je započela ljetna sezona letenja na Zračnoj luci Rijeka, koja je trebala započeti 29.3., ali zbog proglašenja
pandemije svi letovi su odgođeni, a neki i otkazani.
Sukladno trenutnim najavama avioprijevoznika, ovaj vikend, 20. lipnja se očekuje dolazak prvog sezonskog leta Eurowingsa iz Duesseldorfa, a 21.6. i iz Hamburga. U srpnju, od 2.7. je potvrđen i povratak Transavie s letovima za Eindhoven, čak 3 puta tjedno, utorkom, četvrtkom i nedjeljom, te Ryanaira s letovima za London ponedjeljkom od 6. srpnja, te ponedjeljkom i petkom od 3. kolovoza, kao i za Frankfurt Hahn.


Potvrđen je i ponovni početak domaće linije Trade Air za Osijek, Split i Dubrovnik od idućeg
tjedna, odnosno svaki utorak i četvrtak od 23. lipnja. Očekuje se također uspostava novih letova za Varšavu kompanijom LOT, te ponovna uspostava letova za Berlin, Stuttgart i Koln kompanijom Eurowings, te Munchen kompanijom Croatia Airlines, međutim konačni datumi još nisu potvrđeni.


Što se tiče charter linija također se očekuje povratak linije Enter Aira za Paris, kao i TUI za London u srpnju.