Civilna zaštita Općine Jelenje

Devetoro ljudi iz općine Jelenje pozitivno na koronu. Svi su pod nadzorom epidemiološke službe

P. N.

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Kako je naglasio Piljić samo odgovornim ponašanjem možemo paziti jedni na druge, a posebno na našu djecu i starije.Na području Općine Jelenje trenutno ima više osoba koje imaju korona virus. Upravo smo dobili i službenu potvrdu od Civilne zaštite Općine Jelenje.


– Na današnji dan ukupno devet naših sumještana zaraženo je korona virusom. Bitno je napomenuti da su svi evidentirani i u potpunosti pod nadzorom epidemiološke službe, sukladno propisanim protokolima, izjavio je za nasejelenje.com, u večernjim satima, Dino Piljić, načelnik stožera Civilne zaštite Općine Jelenje, pozivajući mještane da se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Kako je naglasio Piljić samo odgovornim ponašanjem možemo paziti jedni na druge, a posebno na našu djecu i starije. Tim više jer je započeo početak vrtićke godine, a uskoro se bliži početak nove školske godine. Kako smo saznali zaraženi mještani nisu životno ugroženi, što je u ovom trenutku i najbitnije.
I ovim putem pazimo da pazimo jedni na druge, a posebice na djelatnike u školi, vrtiću, ambulanti, trgovinama, ugostiteljskim objektima, banci, pošti, ljekarni kao i uslužnim djelatnostima. Podsjećamo i na novu organizaciju rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti PGŽ-a, odnosno našoj ambulanti u Dražicama.


– za svaki dolazak u ordinacije neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra), osim ako stanje pacijenta nije hitno i po život opasno.


– za svaki dolazak u ordinacije, osim onih kod kojih postoji ›hitno‹, po život opasno stanje i akutni simptomi s ozbiljnim pogoršanjem stanja, neophodan je prethodni dogovor telefonom ili e-mailom s izabranim medicinskim timom (liječnik i/ili medicinska sestra).


– pri ulasku i boravku u zdravstvenoj ustanovi obvezno je korištenje zaštitne maske te dezinfekcija ruku.
svi administrativni poslovi, potvrde, doznake za bolovanje i sl. provode se elektroničkim putem u preostalom raspoloživom radnom vremenu.


– poslodavci se pozivaju da izvješća o bolovanju zaposlenika preuzimaju s elektroničkih platformi po uputi HZZO (e-Zdravstveno).


– zbog velikog broja telefonskih poziva tijekom radnog vremena u kojem se istovremeno zbrinjavaju i obrađuju bolesnici sukladno epidemiološkim preporukama, na sve pozive nije moguće odgovoriti odmah te će oni biti realizirani u realnom mogućem vremenu.


– kontakt telefonski brojevi, kao i e-mail adrese svih ordinacija PZZ nalaze se na web stranicama Doma zdravlja PGŽ (domzdravlja-pgz.hr ), te na ulazima u objekte u kojima su ordinacije.