Pandemija

Pet osoba na opatijskom području zaraženo koronavirusom

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Sve su osobe koje su potvrđene kao pozitivne bile u samoizolaciji i uglavnom su nedavno boravile u inozemstvu, objavio je Ivo Dujmić. Još nekoliko bliskih kontakata zaraženih osoba je testirano, te će se ti rezultati znati sutraPrema najnovijim podacima epidemiološke službe pet je osoba na području Grada Opatije pozitivno na koronavirus. Objavio je to danas navečer opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić na svom Facebook profilu. 


Gradonačelnik je nadodao da je još nekoliko bliskih kontakata zaraženih osoba testirano, te će se ti rezultati znati sutra.


‘Sve su osobe koje su potvrđene kao pozitivne bile u samoizolaciji i uglavnom su nedavno boravile u inozemstvu. Bez obzira na to, epidemiološko stanje u Opatiji je dobro i pod nadzorom stručnjaka’, napisao je Dujmić.
Još jednom je apelirao na sve građane, pogotovo one starije dobi, da se striktno pridržavaju važećih mjera prevencije i sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.


‘Nemojte napuštati svoj dom bez prijeke potrebe, a ako već morate ići u trgovinu ili ljekarnu, onda nosite masku i rukavice, poštujte socijalnu distancu i pridržavajte se svih higijenskih mjera. Pozivam i sve građane koji su posljednjih tjedana došli u Opatiju, a nemaju prijavljeno prebivalište, da se prijave u sustav e-Visitor. Zajednički nam je cilj imati uvid u situaciju kako bismo na vrijeme mogli reagirati na sve izazove’, poručio je gradonačelnik Dujmić.


‘Oboljelima želim što brže ozdravljenje, a vas pozivam da budete strpljivi i optimistični jer ćemo zajedno pobijediti ovu krizu’, poručio je građanima Ivo Dujmić.