Trbuh grada

Na lovranskoj tržnici u “pogonu” mesnice, ribarnica i dvije trgovine

Marina KiriginLOVRAN – Lovranska tržnica ponovo radi, a trenutačno su otvorena četiri poslovna prostora. Točnije, »u pogonu« su dvije mesnice, jedna trgovina voćem i povrćem, butiga Radnika te jedna ribarnica.


Iako su stvoreni uvjeti da se otvori pet prodajnih prostora, zakupci su donijeli konačnu odluku žele li raditi, pa je tako njih četvero ponovo otvorilo svoja vrata, dok je jedna ribarnica zasada zatvorena.


– U interesu javnosti te uvažavajući novonastalu i pomalo zbunjujuću situaciju tko smije, a tko ne smije raditi na tržnici, a sve nakon donesene odluke Stožera Civilne zaštite RH, Stubica je osigurala već prošle subote ujutro sve potrebne uvjete za rad dviju ribarnica.
Međutim, procjena je na vlasnicima tih subjekata hoće li otvoriti te ribarnice i u njima obavljati registriranu djelatnost, odnosno prodavati svježu ribu.


Također, u paviljonu tržnice kao zasebnom čvrstom objektu od subote sukladno uputama Stožera Civilne zaštite RH uvjete za rad ima pet različitih prodavaonica, od kojih i dvije mesnice – stoji u informaciji za javnost koju je potpisao Branko Stošić, direktor općinskog društva Stubica koje upravlja prostorom lovranske tržnice.