Štrudel je napravljen od 30 kilograma tijesta i 120 kilograma trešanja te ostalih začina, vanilije, šećera, cimeta
LOVRAN Rezanjem višemetarskog štrudela od trešanja na lovranskom trgu otpočelo je 11. izdanje gastro manifestacije pod nazivom Dani črešanj va Lovrane.
Gotovo dvadesetmetarski štrudel kojim je bilo ispisano »Lovran 2011.« a čiji se komad prodavao po 12 kuna planuo je u kratkom vremenu. Kao i obično za njegovu izradu bio je zadužen lovranski hotel Excelsior. P
rema riječima šefice hotelske slastičarne Svjetlane Jeremić štrudel je napravljen od 30 kilograma tijesta i 120 kilograma trešanja te ostalih začina, vanilije, šećera, cimeta.
Na subotnjoj fešti od črešanj, kilogram domaćih brtošinka stajalo je 30 kuna, a DND Opatija – ogranak Lovran došao je na dobru ideju te ponudio i majice sa ovim ukusnim simbolom Lovrana. Za zabavni dio programa pobrinuo se kvartet Istria i fokloraši iz Jelenja. Svi oni koji su propustili subotnju feštu do kraja narednog tjedna, točnije 19. lipnja, u kavanama i restoranima na području Lovrana mogu kušati ovaj slatki plod pripremljen na nekoliko način, u slanim i slatkim jelima.