U dvorani ''Marino Cvetković''

Proglašeni najbolji sportaši Grada Opatije: Matea Kršanac i Enrico Marotti sportski laureati

Marina Kirigin

Foto M. Gracin

Foto M. GracinOPATIJA Enrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, najuspješniji hrvatski jedriličar i višestruko najbolji opatijski sportaš koji je sredinom rujna postao svjetski prvak u slalomu na IFCA svjetskom prvenstvu u jedrenju na dasci, i Matea Kršanac, članica Streljačkog kluba DVD-a Opatija, koja je na prvenstvu svijeta u Field Targetu u kategoriji juniorki osvojila 4. mjesto i u kategoriji seniorki 5. mjesto, opatijski su sportski laureati u 2018. godini. Na svečanosti sporta i sportskih postignuća održanoj u Sportskoj dvorani »Marino Cvetković« u nazočnosti brojnih uzvanika, Marotti i Kršanac proglašeni su najuspješnijim sportašima u protekloj kalendarskoj godini u Opatiji. Najuspješnije sportaše i sportske djelatnike Grada Opatije izabrao je ocjenjivački sud Sportskog saveza grada Opatije u sastavu Zlata Torbarina (predsjednica), Kristina Tubić, Mario Šikić, Igor Puž, Dragutin Galina, Aleksandar Monar i Fernando Kirigin.


Svečanosti sporta nazočili su predstavnici Grada Opatije, Zajednice sportova PGŽ-a, Riječkog sportskog saveza, Hrvatskog olimpijskog odbora i Zajednice sportova Općine Lovran. Nazočne su pozdravili u ime organizatora, Sportskog saveza Grada Opatije, predsjednik Fernando Kirigin, zatim gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić, Veljko Karabaić ispred Zajednice sportova PGŽ-a te Siniša Krajač iz HOO-a.Najuspješnija seniorska ekipa u 2018. godini je ekipa AK Opatija Motorsporta u sastavu Marsel Katić, Denis Rubinić, Tomas Hrvatin, Viliam Prodan, Marko Stiperski, Luka Raštegorac, Igor Puž, Tihomir Pašić i Paolo Mavričić, dok najuspješniju žensku seniorsku ekipu čine članice Streljačkog kluba DVD-a Opatija u sastavu Pamela Gubo Samarđić, Raisa Gojak, Matea Kršanac i Suzana Lunder.

Nagradu za najuspješnijeg juniora dobio je Roko Stipanović iz Yacht cluba Croatia Opatija, najbolja juniorka je Gala Zukić iz Speed badminton kluba Pešekani, dok je nagrada za najuspješniju žensku juniorsku ekipu dodijeljena Streljačkom klubu DVD-a Opatija u sastavu Natali Voskion, Ana Kukuruzović i Iva Kukuruzović. Najuspješniji sportaš kadet u protekloj godini bio je David Milinovich iz Karate kluba Opatija, a najuspješnija kadetkinja Alessia Čekada iz Karate kluba Opatija. Nagrada zaslužni sportski djelatnik otišla je u ruke Ivici Šćuriću iz Jedriličarskog kluba Opatija, Julijani i Adrianu Rumora iz Športsko ribolovnog kluba Jadran te Branku Močibobu – Sportski savez grada Opatije.


Nagrađeni su i perspektivni sportaši – Lara Hunčak iz Rukometnog kluba Liburnija Opatija, Len Dujmić iz Vaterpolo kluba Opatija, Tija Dujmović iz Jedriličarskog kluba Opatija i Kristian Zoričić iz Karate kluba Opatija. Ocjenjivački sud Sportskog saveza Grada Opatije dodijelio je i posebno priznanje koje je otišlo u ruke Suzani Lunder iz Streljačkog kluba Opatija.