Maja Šarić

Predsjednica Demokrata Istre o vandalizmu nad kombijem za invalide : “Ovo nije Istra kakvu želimo!”

P. N.

FOTO/Milivoj Mijošek, Glas Istre

FOTO/Milivoj Mijošek, Glas Istre

"Sramotno je da se takve stvari dešavaju u Istri, regiji koja je bar do sad bila primjerom tolerancije, multietničnosti i suživota", kazala je Šarić.U noći s utorka na srijedu, nepoznati vandali su na parkiralištu ispred Rojca na kombi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre ispisali gnusan natpis “go*** četnička”. Na meti vandala su se našli i prometni znakovi koji označavaju parkirna mjesta za osobne automobile kojima se prevoze osobe s invaliditetom.


O gnjusnom se činu oglasila Maja Šarić, predsjednica Demokrata Istre. “Vezano uz vandalski čin kojem je u noći s utorka na srijedu žrtvom bilo vozilo Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, kao Demokrati Istre oštro osuđujemo taj gnjusni čin, te se nadamo da će institucije odraditi svoj posao i da će počinioci biti uhvaćeni i adekvatno kažnjeni.


Bez obzira da li se radi o obijesti delikvenata, ili pak o ciljanom činu pojedinca, možda i skupine za dodatno srozavanje stanja u društvu, odnosno izazivanje nemira kod građana, sramotno je da se takve stvari dešavaju u Istri, regiji koja je bar do sad bila primjerom tolerancije, multietničnosti i suživota. Ovo nije Istra u kojoj smo odrasli, ovo nije Istra kakvu želimo!”, poručuje Maja Šarić, a prenosi Glas Istre.