
Foto: Marin Aničić
Prošlogodišnji pobjednik Filip Savić iz restorana hotela Monte Mulini u Rovinju zauzeo je drugu poziciju, dok je treće mjesto pripalo Marku Šramu iz restorana Nautika u Dubrovniku
OPATIJA Siniša Lasan, sommelier iz restorana Proto u Dubrovniku najbolji je sommelier u Hrvatskoj u 2017. godini odlučeno je sinoć u opatijskom hotelu Ambasador gdje je održano 21. državno prvenstvo sommeliera. Pobjednik je osvojio studijsko putovanje u regiju Champagne, te će u idućih godinu dana predstavljati Hrvatsku na svim međunarodnim natjecanjima sommeliera.
Tijekom dvodnevnoga natjecanja koje je bilo vrlo zahtjevno, a obuhvaćalo je puno teoretskog i praktičnog znanja, visoku razinu poznavanja ovog »zanimanja budućnosti« pokazala su 24 kandidata. Prošlogodišnji najbolji hrvatski sommelier Filip Savić sommelier Maistrinog hotela Monte Mulini u Rovinju zauzeo je drugu poziciju, dok je treće mjesto pripalo Marku Šramu iz restorana Nautika u Dubrovniku. Prvenstvo čija je završnica bila otvorena za publiku organizirao je Hrvatski sommelier klub i to pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i uz potporu Hrvatske turističke zajednice, TZ Kvarnera i TZ Opatije.
– Zahvaljujem svim kolegama koji su se natjecali. Svi smo uložili puno truda i rada i prolazili kroz slične probleme, no na ovakvim natjecanjima je uvijek samo jedan pobjednik. Molim veliki pljesak za sve natjecatelje i za mog kolegu Filipa Savića kojega sam ovog puta uspio pobijediti. Ali zapravo, svi smo mi pobjednici – rekao je na sinoćnjem svečanom proglašenju novi najbolji hrvatski sommelier Siniša Lasan.