Investicija vrijedna 600 tisuća kuna

Vrbovsko dobilo novu dvoranu za kuglanje

Marinko Krmpotić

Ukupna investicija, rekao nam je Dinko Kolić, koordinator aktivnosti realizacije projekta modernizacije kuglane, iznosi oko 600 tisuća kuna



VRBOVSKO – Lijepi uvod u današnje svečanosti kojima će biti obilježen Dan grada Vrbovsko bilo je jučerašnje otvaranje modernizirane kuglane na kojoj je nakon obnove moguće igrati utakmice najviših domaćih rangova natjecanja, kao i međunarodne susrete, čime je Vrbovsko ušlo u krug onih goranskih sredina (Skrad, Ravna Gora) koje raspolažu objektima ove vrste.


Na prigodnoj svečanosti u ime domaćina nazočne je pozdravio gradonačelnik Željko Mirković zahvalivši na poomoći Županiji i županijskom poduzeću »Runolist«.


Zadovoljstvo otvaranjem moderne kuglane izrazili su potom i tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Boris Mezak te tajnik HKS-a PGŽ Nikola Majnarić, a u ime Županije prigodnim su se riječima obratili direktor »Runolista« Damir Majnarić te Sandra Stojković Hinić, viša stručna suradnica za sport i tehničku kulturu koja je naglasila kako ulaganjem u sportsku infrastrukturu Gorskog kotara Županija nastoji pomoći prepoznavanju i razvoju ovog mnogima još neotkrivenog bisera zeleno-plave županije.




Svečanost je upotpunjena kuglačkim susretom u kojem su snage ogledali članovi mlade reprezentacije Hrvatske i izabrani sastav kuglačke reprezentacije Regije Zapad koji je pokazao kako kuglana ispunjava sve zahtjeve.


Inače, kuglana je građena u dvije faze. Najprije je pred četiri godine financijskim sredstvima Grada kupljena i postavljena tehnika, a zatim je u tijeku prošle godine uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije postavljene nova podloga koja zadovoljava uvjete za natjecanje u najvišim rangovima.


Ukupna investicija, rekao nam je Dinko Kolić, koordinator aktivnosti realizacije projekta modernizacije kuglane, iznosi oko 600. 000 kuna, a po završetku svih poslova kuglanu će koristiti pet klubova s ovog područja – članice Ženskog kuglačkog kluba »Vrbovsko« koje se natječu u 2. HKL Zapad, trećeligaš »Kamačnik« (Vrbovsko), članovi 4. HKL »Gomirje« i »Policajac« (Vrbovsko) te igrači »Željezničara« (Moravice) koji se natjeće u 5. HKL.


No, uz njih u Vrbovskom će se moći igrati i međunarodne utakmice pa su tako predstavnici HKS-a ponudili Vrbovskom da već u travnju, ukoliko pronađu sponzore, budu domaćini susreta muških i ženskih seniorskih reprezentacija Hrvatske i Češke.