Četvrto izdanje

Svetsko prvenstvo va pukalnicah: Pogledajte kako Opatijci igraju ovu staru primorsku igru

Marina Kirigin

Foto Marin ANIČIĆ

Foto Marin ANIČIĆ

Najuspješniji, pobjednici u kategorijama »mladeh pukalničari«, te »žena pukalničarki« i »muškeh pukalničari« bili su dječak Erik Olas iz Opatije, Iris Vikario iz Opatije te Igor Rubeša.



OPATIJA – Opatijci su uspješno oživjeli staru primorsku igru i održali četvrto Svetsko prvenstvo va pukalnicah. Ispred opatijskog caffe bara Barić okupilo se 70 natjecatelja i još toliko gledatelja koji su s velikim zanimanjem pratili natjecanje u gađanju mete lumberima uz pomoć pukalnice.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Igor Rubeša iz Viškova postao je novi svjetski prvak ili ukupni pobjednik smotre nakon što je prvo slavio u konkurenciji muških, a onda u pripetavanju bio bolji i od najbolje ženske pukalničarke. Najuspješniji, pobjednici u kategorijama »mladeh pukalničari«, te »žena pukalničarki« i »muškeh pukalničari« bili su dječak Erik Olas iz Opatije, Iris Vikario iz Opatije te Igor Rubeša.




Bazga i lovorMala opatijska priredba »svjetskog glasa« u organizaciji idejnih začetnika Jerka Gudca i Dragana Hlanude-Barića ove godine privukla je veliki broj ljudi, a sudionici natjecanja stigli su čak iz Australije, Kanade, Nizozemske, Mađarske i Slovenije. 


Natjecanje je otvoreno himnom smotre »Serenada Opatiji«, a prisutni su se prisjetili i nedavno preminulih prijatelja koji su sudjelovali u natjecanju – Marija Basse, Davorića i Đanija Randića.