Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
15. listopada 2019.
Veloselski trk

Atraktivna utrka obalama i ulicama Velog Lošinja: Trčalo staro i mlado, Kovačić opet najbrži

Foto B. Purić
Foto B. Purić
Autor:
Objavljeno: 22. kolovoz 2018. u 18:57 2018-08-22T18:57:45+02:00

VELI LOŠINJ Na ovogodišnjem Veloselskom trku, utrci obalama i ulicama Velog Lošinja, kao i prošle godine, pobijedio je Josip Kovačić, mladić iz Malog Lošinja, koji na posljednjih godina sve brojnijim otočnim trkačkim natjecanjima postiže izvrsne rezultate. Stazu sa startom i ciljem ispred mjesne ribarnice, dugu približno dva kilometra, apsolvirao je za sedam minuta i 36 sekundi, četiri sekunde brže od drugoplasiranog Ljubljančanina Luke Vitamvasa. Plasmanom na četvrto mjesto, od Lošinjana se istaknuo i Đulijano Kujundžić.
Ukupno sa sedmim vremenom, prvo mjesto od trkačica osvojila je Martina Da Rin Zanco iz Italije, s vremenom 8.33 – minutom i 17 sekundi boljim od drugoplasirane Paule Vujasić.
Zajedno s odraslima, dva kilometra trčala su i djeca do 13 godina starosti; najbrži dječak bio je Frane Rogić iz Malog Lošinja, a djevojčica Dora Odeljan iz Zagreba.

Uoči glavne utrke, priređene su i one na kratkim stazama, pa su tako djeca do 9 godina trčala 600 metara, do šest godina 300 metara, do četiri godine 100 metara, a i za one do dvije godine starosti napravljeno je natjecanje, tako da su ih – nosili njihovi roditelji. Sveukupno je događaj okupio osamdesetak Lošinjana i njihovih gostiju različitih dobi, a svim sudionicima podijeljene su medalje za sudjelovanje, najboljima i pehari. I ove godine su bojama u prahu oslikani sudionici utrke, no to je isključivo trebalo pridonijeti atraktivnosti događaja, bez podjela boja prema kategorijama i sl.
U organizaciji Atletskog kluba »Lošinj« i turističke agencije »Val«, ova je utrka dijelom bila i provjera spremnosti kapaciteta uoči održavanja Lošinjskog polumaratona 29. rujna, čiji će start i cilj biti upravo na ovom mjestu, na rivi u Velom Lošinju, iako je dobar dio staze smješten i na ulicama susjednog Malog Lošinja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.