Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
21. siječnja 2019.
Najvažnija je brzina

foto Natjecanje za titulu Ružice Vinodola nastavljeno na Precrikvi, vodi Dajana Jurčić

Snimila Nataša CAR
Snimila Nataša CAR
Autor:
Objavljeno: 17. kolovoz 2018. u 23:08 2018-08-17T23:08:00+02:00

Bez obzira na bodove, sve djevojke odlično su odradile zadatke koji nisu nimalo laki. A najteže je bilo kandidatkinji Eleni Nikolić koja je imala visoku temperaturu, no bez obzira na to, nije odustala

 

NOVI VINODOLSKI U petak navečer 11 kandidatkinja za Ružicu Vinodola nastavilo je odmjeravati snage u pražnjenju brentače, pravljenju ‘’vinca od smokav’’ i mljevenju kave. Nakon drugog kruga igara vodstvo u sveukupnom poretku preuzela je Dajana Jurčić.

Večer je krenula u 20 i 30 sati kada su se djevojke uz melodije sopilaša KUD-a „Ilija Dorčić“ Novi Vinodolski Korzom hrvatskih branitelja spustile na Precrikvu gdje je u 21 sat počeo drugi krug igara.

20180817_221000
Druga večer Ružice Vinodola / Snimila Nataša CAR

U prve tri igre koje su se održale u Pavlomiru, a kojima je prisustvovala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, najviše bodova skupila je Edona Hoxha. U petak su ostale djevojke imale priliku preuzeti vodstvo, a u igrama je najvažnija bila brzina koja se mjerila u prve dvije igre, dok je u trećoj igri količina bila presudna.

Prva igra u petak zahtijevala je od Ružica da iz brentače isprazne svu vodu. U posudu je bilo potrebno naliti minimalno 5 litara vode te se Ružicama mjerilo vrijeme za tu radnju. Iako je nastupila posljednja, Zagrepčanka Sara  Šajnić po broju bodova u ovoj je igri bila prva.

Za drugu igru svaka je natjecateljica dobila 25 smokvi i lovorove listove. Svaka je djevojka potom iglom i koncem počela raditi ''vinac'' od smokvi i lovora.

U ovoj je igri bitan raspored, točnije vijenac mora početi i završiti smokvom, a između svake smokve mora biti jedan lovorov list. Svaka netočnost u redoslijedu kažnjavala se s dvije dodatne sekunde. U ovoj se disiplini istaknula Edona Hoxha.

Za kraj su natjecateljice odmjerile snage u mljevenju kave za što je svaka imala 2 minute, a najviše bodova dobila je Marta Filipović koja je samljela najveću količinu kave.

Bez obzira na bodove, sve djevojke odlično su odradile zadatke koji nisu nimalo laki. A najteže je bilo kandidatkinji Eleni Nikolić koja je imala visoku temperaturu, no bez obzira na to, nije odustala.

- Za ono što volite vrijedi se potruditi, rekla je Elena.

Nakon zbrajanja bodova voditeljica Sanda Radiković publici je otkrila da je Dajana Jurčić preuzela vodstvo. No, još ništa nije gotovo jer u subotu slijedi finalna večer kada Ružice očekuju posljednje 3 igre. Tek nakon zbrajanja bodova od sve tri večeri će se znati pobjednica koja će biti proglašena na Frankopanskom trgu u 23 sata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka