Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Sedam veličanstvenih

Lički brendovi oduševili na gospodarskom sajmu u Virovitici

Lički brendovi oduševili na gospodarskom sajmu u Virovitici
Lički brendovi oduševili na gospodarskom sajmu u Virovitici
Autor:
Objavljeno: 27. siječanj 2011. u 20:21 2011-01-27T20:21:38+01:00

Liku su predstavili Punionica vode Sveti Rok, Pivovara »Ličanka«, OPG Vlainić sa svojim  rakijama, medar Mirko Milković, Sirana »Runolist«, »Tošanka« iz Kutereva i Udruga  »Dota«

GOSPIĆ/VIROVITICA Zadnjih je godina postalo uobičajeno da se  lički poduzetnici s domaćih i inozemnih gospodarskih sajmova vraćaju  ovjenčani kolajnama, priznanjima ili diplomama. Postupno, ali trajno  otvaranje prema novim tržištima učinilo je od pomalo samozatajne Like regiju prepoznatljivu po mnogo čemu.

Tako je bilo i na zadnjem gospodarsko-poljoprivrednom sajmu »Viro-expo« održanom u Virovitici.  Lička razvojna agencija Ličko-senjske županije (LIRA) povela je na tu  manifestaciju sedam poduzetnika koji su od ranije poznati po kvaliteti i  posebnosti svojih proizvoda. Direktor LIRE Drago Vlainić sa sajma se  vratio s najboljim dojmovima.

– Predstavljali su nas poduzetnici čiji su proizvodi već »brendirani« ili  su na najboljem putu da to uskoro postignu.

U Virovitici su bili obrti i  proizvođači koji su nas uglavnom već predstavljali na sličnim manifestacijama: Punionica vode Sveti Rok, Pivovara »Ličanka« iz Donjih Pazarišta, OPG Vlainić sa svojim rakijama, med Mirka Milkovića iz Gospića,  Sirana »Runolist« iz Otočca, »Tošanka« iz Kutereva s proizvodima od drveta i Udruga »Dota« iz Gospića koja je izložila tradicijske odjevne  predmete ovoga kraja.

Gledajući u cjelini na ovome smo sajmu izuzetno dobro prihvaćeni i po rejtingu smo zauzeli jednu odličnu poziciju,  kako kod organizatora, tako i kod drugih izlagača i od strane posjetitelja. Naš je štand bio izuzetno dobro posjećen, a ljudi koji su vidjeli i  kušali ličke proizvode bili su oduševljeni. U razgovoru se dogodila pomalo neizbježna komparacija manifestacije »Jesen u Lici« sa sličnim  događajima diljem Hrvatske i šire regije.

– Sajam u Virovitici je ponešto drukčijeg tipa u odnosu na »Jesen u  Lici«.

Tamo smo ipak susreli mnoštvo izlagača koji su naši tradicionalni  gosti i već godinama izlažu u Gospiću. Gdje god se mi Ličani pojavimo  na takvim priredbama, od Dubrovnika, preko Zagreba i Virovitice pa i  izvan naših granica, izuzetno smo dobro primljeni, prepoznatljivi smo  po kvaliteti i posebnosti onoga što nudimo.

Posjet svim drugim sajmovima na određeni način otvara vrata i svima približava »Jesen u Lici«.  Ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Na taj se način zapravo najbolje  prezentiramo i otvaramo svijetu, istaknuo je direktor LIRE Drago Vlainić. Zadnja je »Jesen«, dvanaesta po redu, okupila rekordan broj izlagača iz Hrvatske i nekoliko država Europe, a tijekom dva dana održavanje vidjelo ju je gotovo 15 tisuća posjetitelja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija