Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Ispis članka: Sretni i Gari i Cappelli: Pogledajte tko je sve bio na proslavi rođendana ministra turizma u Voloskom - Novi List

NoviList.hr

Sretni i Gari i Cappelli: Pogledajte tko je sve bio na proslavi rođendana ministra turizma u Voloskom

Fešta u Voloskom

18. svibanj 2019 12:02

Napisao: Edi Prodan

Foto Ivica Tomić

Kad je netko visokopozicionirani političar, član Vlade, ministar – pravo na privatnost svodi se na iznimno skromno, minijaturno područje. Ako si uz sve to još i ministar turizma, dolazak na bilo koje ugostiteljsko ili hotelsko mjesto zapravo se promatra kroz prizmu struke tako da je u stvarnosti zapravo riječ uvijek o, na izvjestan način, službenim posjetima.

Toga je svijestan i ministra Gari Cappelli. Koji je za obilježavanje svog 58. rođendana, riječ je naime o biku rođenom 16. svibnja, odabrao jedan od zanimljivijih novih liburnijskih restorana. Mjesto naravno nije novo jer na tom su se prostoru šarmantnog Voloskog desetljećima susretale, veselile, ma uživale generacije i generacije. Samo što je tada tu bila »Ivka«, kako su restoran »Poreč« – koji pod tim nazivom nitko osim poreznika i same vlasnice rodom iz jednog od najznačajnijih hrvatskih turističkih gradova nije znao – nazivali svi njegovi mnogobrojni fanovi.

FO1705TI130
Pogledajte tko je sve bio na proslavi rođendana ministra turizma u Voloskom / Snimio Ivica Tomić

Na žalost, restoran je niz zadnjih godina bio u zaboravu da bi ga, kao vrlo pristalu Ostariju Veranda, u život vratio brat ministra Cappellija – Robi. Točnije – »Ivku« je u život vratio jednaki pogled na gastronomiju Robija Cappellija i Kristijan Ivančića, vlasnika obližnje Tramerke i ponajboljeg prijatelja i istomišljenika na žalost nedavno preminulog Andreja Barbierija. Njih su se dvojica, iako Robi nije ugostitelj, jako brzo složili da jedna od najljepših terasa Kvarnera nikako ne smije biti prazna.
Stilski, uređenjem – Mediteran. Menuom – jednako tako, Mediteran. Odabirom namirnica, svojevrsni minimalizam i odanost sezonskim kretanjima flore i faune. To je uostalom Ivančićeva konstanta: sve što raste ili se uzgaja od samog lokala ne smije biti udaljenije od sat vremena vožnje. Veranda.

A Gari Cappelli je samo htio na miru, ne baš u potpunoj tišini ali ne baš ni uz pretjeranu pompu, u smiraju tjedna obilježiti jedan svoj, obični, neokrugli rođendan. Da bi nakon dana ispunjenog obvezama, obraćanja studentima FMTU-a u Iki i velikim očekivanjima od skorog početka srca sezone, zapravo upao na feštu konačnog, jer vrijeme je predugo bilo neuobičajeno hladno, ovogodišnjeg otvaranja terase Ostarije Veranda. No dobro, nije mu bilo baš tako naporno, još manje neugodno. Koliko god da je na bilo kojoj od terasa gost Gari uvijek i ministar turizma Cappelli, sudeći prema strasti s kojom Ivančić prilazi ugostiteljstvu, u petak na večer zadovoljni su bili i Gari i Cappelli.