Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. veljače 2020.
Ispis članka: FESTIVAL SLADOLEDA U omiljenoj slastici najviše su uživala djeca, ali najslasnijoj priredbi na Krku nije odoljela ni poznata pjevačica - Novi List

NoviList.hr

FESTIVAL SLADOLEDA U omiljenoj slastici najviše su uživala djeca, ali najslasnijoj priredbi na Krku nije odoljela ni poznata pjevačica

Ljeto za pamćenje

24. srpanj 2018 18:47

Napisao: Mladen Trinajstić

Foto J. Regović

NJIVICE Ljetovanje koje će se još dugo prepričavati i još dulje pamtiti nezamislivo je bez sunca, kupanja u moru na idealnoj plaži ali i svima omiljene ljetne slastice – sladoleda. Kako za odrasle tako i za one najmlađe, Njivice su proteklog vikenda iznova ponudile upravo jedan takav – doživljaj za pamćenje. Od ranih jutarnjih sati ljubitelji sladoleda su na drugom po redu Festivalu sladoleda znatiželjno obilazili u nj uklopljena događanja, a na svakom kutku dočekivalo ih je poneko iznenađenje. Odrasli su jutarnju šetnju tako mogli započeti ispijanjem affogata, a za to su vrijeme oni najmlađi imali priliku uključiti se u sladolednu potragu za blagom.

mtri34144

Dio prijepodnevne avanture bile su i dječje tematske radionica časopisa National Geographic Hrvatska koje su održane uz podršku domaćina, predstvnika njivičke hotelijerske kompanije »Njivice Hotels i Resorts« u sklopu kojih su mališani imali prilku izrađivati vlastite sladolede. Veliku pažnju i oduševljenje posjetitelja izazvali su u Festival uključeni mađioničari, ulični artisti i akrobati, face-painting umjetnici kao i mnogobrojne prezentacije majstora sladoledarskog zanata. Njima, među ostalim posjetiteljima tog otočnog ljetovališta, nije odoljela niti operna diva Sandra Bagarić koja je s obitelji posjetila drugi po redu Festival sladoleda i kušala nekoliko vrsta svoje omiljene ljetne slastice.

mtri34143

Najviše se, doznajemo, oduševila sladoledolom bez glutena, šećera i dodanih aroma te je priznala da je to od sada njena omiljena ljetna delicija u kojoj će uživati bez imalo grižnje savjesti. – Ljetujemo u blizini i s oduševljenjem smo podržali ovu slasnu priredbu. Same radionice su bile vrlo uspješne, djeca prezadovoljna a mi sretni što su toliko toga naučila u spoju ugode i stjecanja korisnog znanja. Jedva čekamo iduće radionice, zaključila je Bagarić.

mtri34146

Oduševljen događanjem bio je i glavni urednik časopisa National Geographic Hrvatska, Hrvoje Prčić koji je sudjelovao na radionicama na kojima se već ovog puta tražilo mjesto više. – Ljetovanje djece u pravilu se svodi na kupanje i igru ali prečesto, nažalost, i na vrijeme provedeno uz ekrane prijenosnih računala i mobitela. A upravo je to vrijeme kad djeca, bez obveza i nametanja zadaća, u opuštenom okruženju mogu učiti najbrže. Na toj se ideji temeljio i projekt ljetnih edukativnih radionica National Geographica Hrvatska u čijoj nam se organizaciji i provedbi savršenim partnerom, već i zbog svojih nastojanja u razvijanju održivog razvoja i turizma, namentnuo turistički resort Njivice, zaključio je Prčić.

mtri34147

– Cijeli otok Krk obiteljska je destinacija i našoj publici želimo ponuditi doživljaj za pamćenje koji će ih podsjećati i na održive turističke sadržaje i ponudu kojom i Nnivice ali i susjedni Omišalj obiluju, istaknula je na koncu drugopg izdanja njivičkog Festivala sladoleda direktorica Turističke zajednice Omišalj Njivice, Andrea Orlić. A ona je u konačnici bila i više no zadovoljna tijekom ali i odjecima tamošnjeg Festivala koji, ustvrdila je, unatoč svojoj ne tako dugoj povijesti već postaje prepoznatljivim brendom tog otočnog turističkog središta.