Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Ispis članka: Četvrti vinski Masterclass u lošinjskoj Alhambri - Novi List

NoviList.hr

Četvrti vinski Masterclass u lošinjskoj Alhambri

Prestižna toskanska vina

11. lipanj 2016 14:26

Napisao: Anja Tomović

Za stručnjake i publiku – enološki Masterclass / Snimila Anja TOMOVIĆ

MALI LOŠINJ Nakon brojnih predstavljanja vrhunskih vina u sklopu enološkog Masterclassa, u luksuznom Boutique hotelu Alhambra iz hotelske grupe Lošinj Hotels&Villas, red je došao i na prestižna vina Sassicaia iz Toskane.

Ova supertoskanska vina prvi je put hrvatskim potrošačima predstavila međunarodna ambasadorica vinarije Tenuta San Guido, Priscilla Incisa della Rocchetta, a manifestaciji je prisustvovao i talijanski generalni konzul u Rijeci Paolo Palminteri.

Na četvrtom enološkom Masterclassu predstavio se i hrvatski vinar Nikola Benvenuti, te slovenski vinari s Goriških brda Aleš Kristančič, Marjan Simčič i Edi Simčič. Boutique hotel Alhambra odabran je upravo zbog posebnosti hotelske vinoteke u kojoj se čuvaju rijetka vina, rijetko dostupna na širem tržištu.

– Iznimno smo ponosni što smo u sklopu četvrtog po redu Masterclassa ugostili Priscillu Incisa della Rocchetta, međunarodnu ambasadorica vinarije Tenuta San Guido. Time smo uspješno zaokružili prvu seriju enoloških predavanja na kojima su se predstavili domaći i svjetski vinari, rekao je član Uprave Grupe Jadranka Goran Filipović.