Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 25° 4
Sutra: 20° 23° 17
21. srpnja 2018.
Kanalizacijski sustav

Veliki infrastrukturni projekt: Pročišćivač za Mrkopalj do kraja godine

Veliki infrastrukturni projekt: Pročišćivač za Mrkopalj do kraja godine
Veliki infrastrukturni projekt: Pročišćivač za Mrkopalj do kraja godine
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2017. u 18:39 2017-09-12T18:39:10+02:00

Priključivanje na kanalizacijski sustav značit će određene troškove za svako kućanstvo, ali će zauzvrat standard tog dijela komunalne infrastrukture biti na vrlo visokoj razini, rekao je Boro Tomić

MRKOPALJ Do kraja ove godine trebali bi biti gotovi radovi na izgradnji pročišćivača u Sungeru, objekta koji bi služio za pročišćavanje otpadnih voda s područja Općine Mrkopalj, najavio je na sjednici Općinskog vijeća Mrkopalj Boro Tomić, direktor »Komunalca« d.o.o. Delnice, poduzeća koje realizira ovaj projekt. Tomić je bio gost Vijeća stoga što je, sukladno potpisanim ugovorima, taj veliki posao trebao biti gotov sredinom rujna. No, do kratkog produljenja rokova došlo je zbog objektivnih razloga, napomenuo je Tomić.

U manjim naseljima ostaju septičke jame

U manjim naseljima, rekao je Tomić odgovarajući na pitanje Bojana Franciskovića (HSS) o izgradnji kanalizacijskog sustava u Begovom Razdolju, neće se ići na izgradnju kompetnog sustava jer bi to bilo preskupo.
– Europska su iskustva takva da se za manja mjesta osigura prijevoz otpada iz septičkih jama posebnim vozilom. To će biti učinjeno i na području nekih manjih goranskih naselja, rekao je Tomić.

Vrijeme i dokumentacija

– Zbog hidroloških (ne)prilika, ali još više zbog promjene projektne dokumentacije, nemoguće je ispoštivati datum 12. rujna, ali budući da je do sada već odrađeno 58,69 posto poslova, i to onih najzahtjevnijih, pretpostavka je da će do kraja ove godine radovi na izgradnji pročiščivača biti u potpunosti gotovi, rekao je Tomić napomenuvši da je ukupna cijena tih radova 5,2 milijuna kuna od kojih je 90 posto osigurao »Komunalac«, a deset posto kroz proračunska sredstva ove i prošle godine Općina Mrkopalj. Glavni izvođač radova je ljubljanski »Hidroinžinjering« s podizvođačima iz Stubice i Zagreba, a izgradnja ovog objekta bit će »točka na i« brojnih i velikih ulaganja (oko 40 milijuna kuna) u vodoopskrbu na području Općine Mrkopalj,

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka