Nastup 13 grupa zvončarića

Mići zvončari u nedjelju u Matuljima rastjeruju oblake, evo što najavljuju organizatori

Marina Kirigin

Eni Šebalj, Mauro Viskočil, Robert Šepić i Boris Babić najavili su Miću zvončarsku smotru / Foto Luigi

Eni Šebalj, Mauro Viskočil, Robert Šepić i Boris Babić najavili su Miću zvončarsku smotru / Foto Luigi

Organizatori, Zvončari Vlahov Breg-Korensko i Općina Matulji, zbog najave kiše u subotu premjestili su Miću zvončarsku smotru na nedjelju s početkom u 13 sati na Vlahoven Brege pul Jušić



MATULJI  Umjesto u subotu, zbog najave loših vremenskih uvjeta, Mića zvončarska smotra Općine Matulji održat će se ove nedjelje, 26. siječnja, s početkom u 13 sati na Vlahoven Brege pul Jušić, a nastupit će 13 malih zvončarskih grupa.


Kako su pojasnili organizatori, smotra je zbog najave kiše sa subote preseljena na nedjelju kada se već u prijepodnevnim satima predviđa proljepšanje vremena, a treba vjerovati da će mići zvončari svojom zvonjavom rastjerati preostale oblake i kišu i dozvati prave proljetne vremenske uvjete.


– Bit će tu više od 300 mićeh zvončari koji će nositi zvona u starim autohtonim jezgrama Vlahovega Brega i Starega grada pul Jušić kako bi najmlađi što izvornije doživjeli pusnu tradiciju, što je i cilj Miće zvončarske smotri. Zvončari Vlahov Breg i Korensko pripremaju se već puna dva mjeseca, već cijeli ovaj tjedan mještani peku kolače, uređuje se mjesto i priprema dobrodošlica za sudionike Miće zvončarske smotre kao i sve posjetitelje koji će i sami osjetiti gostoljubivost domaćina – naveli su zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj te zvončari Vlahov Breg-Korensko Mauro Viskočil i Robert Šepić.




Najavili su da će na smotri nastupiti mići zvončari Vlahov Breg-Korensko, Zvonejski, Munski, Halubajski, Rukavački, Brgujski, Frlanski, Mučićevi, Žejanski, Zametski, Brežanski zvončari te Ćićski zgončari i Grobnički dondolaši, a svima će prethoditi miće maškare Dječjeg vrtića Matulji s područnim odjelima.


– Svi oni proći će pet punktova, od starta na »Vlahoven Brege pul Mariši«, preko »kola pul Cilića i kola pul jušićevega križa« pa do »kola pul Frlanoveh« da bi završili kolom u Starom gradu Jušići. Po završetku smotre za sve sudionike predviđen je pravi zvončarski obed u Domu Jušići kao i dječja reduta koja će se za svu djecu održati od 17 do 19 sati u Domu Jušići. Za sve posjetitelje osigurana su parkirališna mjesta kod Doma Jušići, Veletržnice Jušići i tvrtke Nikas – pojasnili su organizatori, uz napomenu da će promet kroz Jušići za vrijeme cijele zvončarske smotre biti omogućen uz regulaciju prometa od policije.


Na svim punktovima predviđen je glazbeni program, pa organizatori, Zvončari Vlahov Breg- Korensko i Općina Matulji, pozivaju građane da podrže miće zvončare, budu na Vlahoven Brege ove nedjelje u 13 sati te se zabave uz pravu pusnu atmosferu.