Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
1. travnja 2020.
NEMA GOSTIJU

Kraljica turizma gotovo je zamrla: Od jučer zatvoreni svi opatijski hoteli

Foto M. GRACIN
Foto M. GRACIN
Autor:
Objavljeno: 20. ožujak 2020. u 10:14 2020-03-20T10:14:14+01:00

Jučer je u obiteljskom smještaju na području TZG-a Opatije boravilo 85 gostiju. Više od polovine su domaći gosti, njih 44, a od stranaca najviše ima Rusa, njih 11. TZG Opatije ima novi režim rada

OPATIJA - Kod nas u market još uvijek dolaze Slovenci, Talijani, čujemo i ljude s njemačkog govornog područja. Pitamo se jesu li oni prošli samoizolaciju ili nekakvu kontrolu, gdje borave.

Neki nam kažu da na ovom području imaju nekretninu i da im je ovdje mirnije nego doma pa da su se tu odlučili doći provesti vrijeme pandemije – riječi su to jedne trgovkinje koja radi u opatijskom marketu, kojoj je pandemija koronavirusa donijela izuzetno puno posla i koja za razliku od mnogih koji su trenutačno na puno sigurnijem, u kućama, mora odraditi svoj posao za blagajnom.

Stoga, baš kao i zdravstveni djelatnici, zaslužuje biti heroina društva i dobiti odgovor o trenutačnom turističkom prometu u Opatiji.

Zatvoreni za stranke

– Od jučer svi hoteli u Opatiji su zatvoreni, a posljednji hotel koji zatvara svoja vrata je hotel Paris. Uvidom u eVisitor jučer je u obiteljskom smještaju na području Turističke zajednice grada Opatije boravilo 85 gostiju.

Više od polovine gostiju su domaći gosti, njih 44, a od stranih gostiju najviše ima gostiju iz Ruske Federacije, njih 11, zatim osam gostiju iz Srbije i šest iz Bosne i Hercegovine – stoji u odgovoru iz Turističke zajednice grada Opatije.

Zbog posebnih mjera zaštite od širenja epidemije koronavirusa, kao i preporuka Stožera civilne zaštite, s ciljem očuvanja zdravlja građana, turističkih djelatnika i opatijskih gostiju, Turistička zajednica grada Opatije uvela je prilagođeni režim rada za iduće razdoblje.

Turistički informativni centar (TIC) na Slatini i Turistički ured u zgradi Zore do daljnjeg su zatvoreni za sve stranke. No, kako navode iz TZG-a Opatija, i dalje su na usluzi svim iznajmljivačima, hotelijerima, ugostiteljima i drugim turističkim djelatnicima, kao i svim sadašnjim i budućim gostima Opatije putem dežurnog broja telefona 051 271 710 i e-mail adresa tic@visitopatija.com i info@visitopatija.com.

Zdrav život

– Do daljnjeg su, nažalost, obustavljene sve marketinške i promotivne aktivnosti, kao i planirane manifestacije u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije.

Iznimka je on-line izazov »Zdrav život postaje navika« koji smo realizirali u suradnji s poznatim trenerom Marijom Mlinarićem, a koji je iznimno koristan i u podizanju imuniteta nizom treninga, planova prehrane i savjeta objavljenih na Facebook stranici Marija Mlinarića.

Naime, u situaciji kada zbog globalne pandemije svima prijeti mogućnost izolacije ponudili smo rješenje kako i u ovim uvjetima aktivno voditi računa o svom zdravlju i provoditi fizičku aktivnost. Pozivamo sve naše turističke djelatnike, hotelijere, ugostitelje, iznajmljivače i građane da se pridržavaju preporuka nadležnih službi, da paze na svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih – stoji u obavijesti iz opatijskog turističkog ureda.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.