Stotinjak sudionika

Povodom Dana planeta Zemlje održana četvrta Creska biciklijada

Ira Cupać Marković

Start creske biciklijade koja svake godine okupi velik broj sudionika, nastupom su začinile i veliki pljesak zaslužile male creske mažoretkinje, kao i Daniel Lacko, autor projekta »Welcome – Hrvatska zemlja s najvećom dobrodošlicom«



CRES  Stotinu biciklista svih uzrasta okupilo se u subotu ujutro na središnjem gradskom trgu u manifestaciji koju četvrtu godinu zaredom, a povodom Dana planete Zemlje, organizira Udruga Cres Insula activa.


I dok je bicikliranje najmanjih počelo i završilo na trgu, oni malo stariji pokazali su put preko rive biciklističkim seniorima, koji su proljetnu biciklijadu, koja je na Consu završila za djecu, nastavili do Lubenica.


Start creske biciklijade koja svake godine okupi velik broj sudionika, nastupom su začinile i veliki pljesak zaslužile male creske mažoretkinje, kao i Daniel Lacko, autor projekta »Welcome – Hrvatska zemlja s najvećom dobrodošlicom«.




Dobrodošlicu su Lacku poželjeli Marin Rušpić iz Cres Insule Aktiva, potom direktorica ureda Turističke zajednice Darija Vasić te predsjednik Gradskog vijeća Marčelo Damijanjević i dogradonačelnik Nenad Kučić, te mu poklonili cresko maslinovo ulje, najnoviji broj časopisa Meridijan koji je u cjelosti posvećen Cresu te monografiju Cres/Lošinj.



Ova je manifestacija bila i povod za predstavljanje prvog promidžbenog materijala koji objedinjuje sve najvažnije podatke prvenstveno namjenjene ljubiteljima pješačenja, bicikliranja, kajakarenja i slobodnog penjanja »Cres – adventure map« s pregledom više od 300 kilometara pješačkih i biciklističkih staza, potom penjališta te uvala koje se preporučaju kajakašima.


Mapa je izdana u suradnji Turističke zajednice Grada i Udruge Cres Insula Activa.