Potpuno raskomadan

Za “Elizabet” ovaj put nema spasa: Vjetar po drugi put potopio izletnički brod u Crikvenici

Anto Ravlić

Foto Anto Ravlić

Foto Anto Ravlić



CRIKVENICA Olujni vjetar raskomadao je izletnički brod Elizabet u crikveničkoj luci. Brod je bio privezan na Veloj paladi, a potonuo je tijekom noći, na prijelazu sa srijede na četvrtak.


Očito događaj prije šest godina nije bio dovoljna pouka. U ožujku 2011. godine Elizabet je na istom mjestu potopilo nevrijeme. Srećom, brod se mogao spasiti. Čini se da će ovog puta misija spašavanja crikveničkog izletničkog broda biti puno teža.


Ova oluja je još jednom potvrdila da dobar dio crikveničke luke nije siguran za nevremena. U tijeku su pripreme za gradnju zapadnog lukobrana koji je očito neophodan da bi se zaštitili brodovi na vezu u luci. Nevrijeme je potopilo više barki. Stradale su barke na vezu u Jadranovu i u Dubračini, a šteta je zabilježena i u drugim lučicama od Crikvenice do Senja.




Nevrijeme će po štetama pamtiti koncesionari plaža i vlasnici ugostiteljskih objekata u Crikvenici, Povilama, Novom Vinodolskom i Klenovici. Novljanski vatrogasci uklonili su tri srušena stabla s prometnica.