Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
17. veljače 2020.
Humanitarna večer u Crikvenici

foto TEOV PRVI KORAK: Novi poticaj i potpora malom junaku Teu Jelenoviću

snimio Franjo Deranja
snimio Franjo Deranja
Autor:
Objavljeno: 12. svibanj 2019. u 11:53 2019-05-12T11:53:58+02:00

Na Krku već više od tri godine, nedugo nakon Teova rođenja, djeluje i „Teov tim“ koji je osmislio vizualni identitet čitave humanitarne akcije te uključio u aktivnosti i mnogobrojne sponzore.

CRIKVENICA - U dvorani „Zora“ održana je u subotu navečer poetsko-glazbena humanitarna večer pod nazivom „Teov put do prvog koraka“. To je ujedno i naslov knjige što je u svojem drugom i proširenom izdanju predstavljena u toj prigodi.

Knjigu je na početku programa predstavila prof. Marija Gračaković, koja je naglasila da su u toj novoj ediciji, nakon prve u kojoj je bilo 17 autora, pjesnika, u novom izdanju stihovi 88-ero pjesnika iz nekoliko zemalja, tako da zbirka pjesama „Teov put do prvog koraka 2 – uz našu pomoć“ ima i međunarodni značaj.

Sudionike susreta pjesnika pozdravila je u ime crikveničke Katedre Čakavskog sabora „Kotor“ Jasminka Rukavina.

Uz desetak pjesnika, uz koje je nastupio i kantautor Neven Barac, svoje su stihove govorili i čitali Teova mama Tina Jelenović i baka Snježana Buneta.

Teo je rođen prije tri i pol godine i ima poteškoća s hodanjem i govorom, međutim za njegovu dijagnozu koja se pojavljuje na dvadesetak tisuća novorođene djece u Hrvatskoj, naš HZZO ne plaća liječenje u inozemstvu gdje je takvom djetetu jedino moguće pružiti cjelovitu medicinsku skrb i rehabilitaciju.

Liječenje u Njemačkoj kamo Teo mora često odlaziti vrlo je skupo, pa su ovakve humanitarne akcije značajna pomoć ali još više moralna potpora i ohrabrenje roditeljima Tini i Davoru Jelenoviću i objema obiteljima – Buneta, u Novom Vinodolskom, te Jelenović na Krku.

Na Krku već više od tri godine, nedugo nakon Teova rođenja, djeluje i „Teov tim“ koji je osmislio vizualni identitet čitave humanitarne akcije te uključio u aktivnosti i mnogobrojne sponzore.

Teo je jednodušno, i to u više navrata, pa i ovom prigodom u Crikvenici, proglašen pravim malenim junakom s koliko želje i ustrajnosti se bori s nedaćama i poteškoćama u svojem odrastanju.

Teovi roditelji, te obitelji Jelenović i Buneta zahvalni su svima koji su se dosad uključili i onima koji se uključuju u ovu humanitarnu akciju.

Akcija se nastavlja, aktivnosti idu dalje kao i nastupi sudionika u poetsko-glazbenoj humanitarnoj seriji pod nazivom „Teov put do prvog koraka“.

DSCN3478

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.