Sportski glamour u Amabilisu

Svemogući aparat privukao nogometaše i ragbijaše

Anto Ravlić

Snimio Anto RAVLIĆ

Snimio Anto RAVLIĆ

U Amabilis na promociju aparata Tecar Sin koji ubrzava oporavak sportaša došli su liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Saša Janković, kondicijski trener Vatrenih i engleskog prvoligaša West Hama Miljenko Rak, nogometaš HNK Rijeke Mate Maleš, najbolji talijanski ragbijaši...  



CRIKVENICA Promocija aparata za brže zacjeljivanje ozljeda Tecar Sin talijanske firme Winform u selačkom hotelu Amabilis privukla je brojna poznata sportska imena. U goste su stigli liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Saša Janković, kondicijski trener Vatrenih i West Hama Miljenko Rak, nogometaš HNK Rijeke Mate Maleš, ragbijaši najjačeg talijanskog kluba Benettona, ragbijaši prvoligaša Polizia del Stato koji zauzima peto mjesto u talijanskoj ligi.


Vlasnik Winforma Franco Pizzochero najavio je da u studenom stiže kompletna ragbi ekipa Benettona koja nastupa u elitnoj europskoj ragbi ligi, na rekuperaciju u hotel Amabilis. Winform je inače sponzor ragbijaša upravo zato jer su kod ragbijaša ozljede najčešće. U Amabilis je stigao i predsjednik talijanskog saveza odbojke na pijesku Sergio Cameli. Winform je i njihov sponzor. U Selce je stigla prva ekipa liječnika talijanske firme.


Tjedan kraće


Talijanski liječnici prezentirali su aparat razvijan u suradnji sa sveučilištima u Padovi i Rimu hrvatskim kolegama. Poanta je da aparat ubrzava liječenje sportskih ozljeda i povratak na teren. Recimo, kod ruptura s četiri na tri tjedna.




– U životu običnog čovjeka taj jedan tjedan nije bitan, ali znate što je jedan tjedan kod sportaša, komentira Rak i iznosi dojmove nakon promocije.


– Radi se o suvremenom aparatu koji u jednom ima ultrazvuk, laser i struju. Prednost aparata je da je mobilan, da se može transportirati. Klubovima je to vrlo zgodno, jer inače imaju veće aparate koje ne mogu nositi sa sobom, a vrlo je bitno da se odmah nakon utakmice reagira na ozljedu, objašnjava Rak.   


»Maneken« je najprije bio talijanski ragbijaš, a potom je aparat probao i vezist HNK Rijeke Mate Maleš.


Uz najsuvremeniji aparat za zacjeljivanje sportskih ozljeda, Talijani se ponose i aparatom Tecar Crv koji je namijenjen za estetske zahvate. Inače, Winform godišnje ulaže u znanstveni razvoj osam milijuna eura.



Ragbijaši Benettona darovali su dres i loptu domaćinima, vlasniku hotela Miloradu Gajiću i direktorici hotela Mirjani Dragaš i time najavili kolektivni dolazak pred kraj godine u hotel s pet zvjezdica koji je godišnje otvoren osam mjeseci.



Winform Point


Amabilis nije slučajno izabran za hrvatsku promociju Winforma. Hotel postaje Winform Point za Hrvatsku u kojem će se moći koristiti talijanske aparate.


Ragbijaši Polizie del Stato Massimiliano Ravalle i Ricardo de la Rosa oduševljeni su hotelom i Hrvatskom.


– Fantastično mjesto, pozicija hotela izvrsna, ravno na plaži, kaže Massimiliano, a Ricardo hvali Staru Bašku u kojoj je lani ljetovao.


Vlasnik Winforma Pizzochero živi u mjestu San Donà di Piave kod Trevisa, prvi put je u Hrvatskoj i ne krije oduševljenje hrvatskom obalom na koju će, najavio je, stići na ljetovanje.