Kotorska u strahu

Svaka kiša donosi paniku u crikveničkoj ulici: Stijena “putovala” s brda i zabila se u kuću

Anto Ravlić

Kamen je oštetio vanjski zid kuće, a od siline udarca popucao je i unutarnji zid, priča nam Vladimir Regan dok Luka Sedak pokazuje gdje se grota zabila u kuću



CRIKVENICA Nakon svake jače kiše, kao po pravilu zvoni telefon iz Kotorske ulice u Crikvenici. Samo je pitanje s kojeg kućnog broja. Ovog puta s broja 20. I malo iznenađenje, glavni neprijatelj nije bujica vode koja poplavljuje stanove nakon jakih kiša i stepeništa pretvara u vodopade. Iz Kotorske ulice su zvali zbog povećeg kamena koji je sletio s brda iznad Kotorske ulice.


– U pola devet je nešto streslo. Kao potres. Izađem van i vidim veliki kamen koji se zabio u kuću. Tu se djeca igraju. Što bi se dogodilo da je kamen sleti​o ​s brda malo kasnije. Još ga je drvo malo zadržalo. Oštetio je vanjski zid kuće, a od siline udarca popucao je i unutarnji zid, priča nam Vladimir Regan dok Luka Sedak pokazuje gdje se grota zabila u kuću.​Regan ističe da se radi o starom problemu.

– ​Prije 20 godina, kad se radilo cijelo naselje​ iznad Kotorske​, upozoravao sam da nitko nije osigurao da materijal ​ne pada na naše kuće​.​ Netko je valjda kanale radio ​ovih dana pa se kamen pokrenuo. Tko zna otkud je to letilo, takva silina sugerira da je kamena dugo »putovao«, kaže Regan.


​Došla je i policija, obaviješteno je komunalno redarstvo. No, kakve koristi od svega, pita se Regan i susjedi u Kotorskoj koji žive u strahu nakon za svake jače kiše. ​