Sjednica gradskog vijeća

Stanari u centru Crikvenice parkirat će ispod vijadukta?

Anto Ravlić

Domaćem stanovništvu osigurat će se U špici sezone parkiranje ispod vijadukta / Foto Anto Ravlić

Domaćem stanovništvu osigurat će se U špici sezone parkiranje ispod vijadukta / Foto Anto Ravlić

Postoji plan nadogradnje i uređenja stadiona, ali tko bi financirao, ne znamo – odgovor je na vijećničko pitanje o kandidaturi Crikvenice za domaćina Europskog prvenstva u nogometu 2017. godine za kategoriju U-17



CRIKVENICA Sjednica gradskog vijeća Crikvenice trajala je tek 55 minuta. Aktualni sat skromnih 25 minuta. Zatišje pred buru zvanu parlamentarni izbori koji su u sjenu bacili lokalnu politiku? Vijećnika Matu Gavrana zanimalo je što je s kandidaturom Crikvenice za europsko prvenstvo u nogometu 2017. godine za kategoriju U-17. Crikvenica je trebala biti jedan od gradova domaćina.


Zamjenik crikveničkog gradonačelnika Veselko Mutavgjić je istaknuo da postoji plan nadogradnje i uređenja stadiona koji bi trebao primati tri tisuće gledatelja. Tko bi to financirao, ne znamo, stigao je odgovor. Zamjenik Mutavgjić odgovorio je i na drugo Gavranovo pitanje. Tende na Trgu Stjepana Radića na koje ugostitelji imaju pritužbe jer ne štite od sunca i kiše. Pokušat će se naći rješenje, a da se ne narušava vizualni identitet trga. Vijećnica Marina Baričević požalila se na nedostojnu oznaku Mosta hrvatskih branitelja s koje stalno ispadaju slova. Vjerojatno će se most drugačije i adekvatnije označiti, rekao je Mutavgjić. Vijećnik Posarić apelirao je da se oslobodi šetnica uz desnu obalu Dubračine od parkiranih vozila i založio se za čišćenje korita.



Lončarić umjesto Skrbina 


Zanimljiva je bila preraspodjela vijećničkih mjesta između HNS-ovaca. Naime, vijećnik Željko Skrbin dao je ostavku jer je napustio HNS i prešao u Josipovićevu stranku Naprijed Hrvatska. Istovremeno je Žarko Stilin aktivirao mandat koji je ustupio Damiru Lončariću. Mjesta su popunjena na način da je Lončarić preuzeo Skrbinovo mjesto u vijeću. 





Mutavgjić je najavio da će se osloboditi koridor za pješake, a da će se auti moći parkirati paralelno s Dubračinom. Ako Hrvatske vode nemaju u planu čistiti korito, Grad Crikvenica će zatražiti da se prihvati posla. Vijećnicu Ivanu Ševerdiju je zanimalo kad će nastavak uređenja dječjeg igrališta u Dramlju, u susjedstvu crkve. Do kraja godine završit će građevinski radovi, a do sezone će se postaviti igrala i hortikulturno urediti prostor. Vijećnik Branko Kleković je podsjetio na obećanje o uređenju istočnog dijela Vukovarske ulice i dobio odgovor da će se pokušati odraditi posao koji je stao zbog rebalansa proračuna i smanjenja sredstava za ceste. Kleković se založio da se Crikvenica ugleda na grad prijatelj Poreč i riješi problem parkiranja za stanovnike grada po prihvatljivoj cijeni. Mutavgjić je rekao da se radi o problemu od 15-20 dana u špici sezone i da se stanarima ne mogu dati mjesta na Petaku i Rivijeri jer bi Crikveničani zauzeli dobar dio kapaciteta pa stranci koji stignu u centar da bi trošili ne bi imali gdje parkirati automobil. Kleković se složio s idejom da se mjesta za lokalno stanovništvo nađu na nešto udaljenijem parkiralištu ispod vijadukta te upozorio da je parkiralište ispod vijadukta za autobuse prejeftino.