Primopredaja u uredu gradonačelnika

Promjena na čelu Novog Vinodolskog: Oleg Butković predao dužnost gradonačelnika Velimiru Piškuliću

Franjo Deranja

Oleg Butković i Velimir Piškulić na primopredaji dužnosti gradonačelnika Novog Vinodolskog / Snimio Franjo DERANJA

Oleg Butković i Velimir Piškulić na primopredaji dužnosti gradonačelnika Novog Vinodolskog / Snimio Franjo DERANJA

Novljani se nadaju da će ministar Oleg Butković realizirati i poneki projekt što će se odnositi i na njegov zavičaj, primjerice dionica Križišće – Žuta Lokva ili prometnice vezane uz prosperitet Novog



NOVI VINODOLSKI Novi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi RH, Oleg Butković (37), predao je jučer, nakon 11 godina obnašanja, dužnost gradonačelnika na svojeg dosadašnjeg zamjenika u drugom mandatu Velimira Piškulića (62). Primopredaja je obavljena u uredu gradonačelnika i u Gradskoj vijećnici.


Ministar Butković zahvalio je svojim dosadašnjim i višegodišnjim suradnicima na suradnji i razumijevanju, a novi preuzimatelj dužnosti gradonačelnika Velimir Piškulić poželio je Butkoviću uspješan rad na novoj dužnosti.


Oleg Butković rekao je da je tijekom jedanaestogodišnjeg gradonačelnikovanja učinjeno mnogo i da je Novi Vinodolski potpuno izmijenio svoje lice grada, sadržaj i način života.




– Možda se moglo učiniti više – prema onoj kako se uvijek može i bolje, ali – objektivno gledajući i ocijenjujući – učinjeno je mnogo, a surađivat ćemo i dalje da bi se ostvarilo i ono što još nije učinjeno i na čemu se nastavlja raditi. Preuzeo sam obiman i zahtjevan resor u kojemu se treba učiniti još mnogo toga da bi sve počelo funkcionirati kako valja. U ministarstvu je proračun dimenzioniran zasad na oko šest milijardi kuna, ove se godine počinje graditi Pelješki most, dionica Dugo Selo-Okučani, slijede zaobilaznice Splita, Stona, gradi se Zračna luka Zagreb, Zračna luka Dubrovnik, a samo u prometnice bit će već ove godine utrošena milijarda kuna, dok obveze samo u resoru cestogradnje dosežu i šest milijarda eura…


U ime djelatnika gradske uprave ministru Olegu Butkoviću zahvalila je na suradnji i poželjela mnogo uspjeha na novoj dužnosti dipl. pravnica Vesna Mrzljak, uručivši mu prigodne darove, među kojima je – možda i simbolično – i nova poslovna torba.


– Dobro će mi doći, jer mi se ona koju sam imao dosad doslovce raspala, rekao je Butković. Novljani se nadaju da će u ministarskoj torbi ministar Oleg Butković – prvi na toj dužnosti od vremena između dvaju svjetskih ratova kada je ministar šuma i ruda bio Novljanin Nikola Kabalin – ponijeti i nositi poneki projekt što će se odnositi i na njegov zavičaj. Tu je primjerice, nadaju se Novljani, i dionica Križišće-Žuta Lokva, ili prometnice što se dotiču prosperiteta Novog Vinodolskog.



Oleg Butković rođen je 4. svibnja 1979., a nakon osnovnoškolskog i srednjeg obrazovanja diplomirao je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Godine 2008. upisuje na tom fakultetu i doktorski studij. Oženjen je i otac jednog djeteta. Aktualni je predsjednik GO HDZ-a Novog Vinodolskog i predsjednik ŽO HDZ-a PGŽ.– Ponosan sam na sve što sam kao gradonačelnik i predsjednik Gradskog HDZ-a učinio za svoj grad, dakako zajedno s vama, svojim suradnicima, a nasljedniku na ovoj dužnosti želim također puno uspjeha do kraja ovog mandata i – ako bude opet izabran na tu dužnost – i u nastavku rada,  rekao je ministar Butković.Nastojat ću redovito pratiti rad budućeg vodstva grada, a u Novi ću dolaziti redovito na sastanke GO HDZ-a kojoj ostajem na čelu. Obećavam već sada da ću doći popratiti mesopusne običaje u završnici tih događaja, 8. veljače, rekao je ministar Butković.


– Posla je mnogo a bit će ga još i više, izazova je mnogo a bit će ih sve više,  rekao je Butković.


Velimir Piškulić preuzimajući dužnost gradonačelnika rekao je, napola u šali, kako mu je ovo drag i izniman uspjeh i svojevrstan rekord što je nakon svega pet dana boravka na novoj funkciji u svoj grad uspio dovesti već prvog ministra, Novljanina!


Pojašnjavajući svoje prve poteze na dužnosti prvog čovjeka grada, rekao je da Novi Vinodolski svoju budućnost treba gledati i vidjeti u turizmu, i to turizmu povezanom s kulturnom prošlošću i tradicijama grada.


– Novi Vinodolski ima 1600 postelja u hotelima, 2000 u autokampovima i 5500 u privatnom smještaju a sve je to premalo. Treba graditi nove hotele! Bit će mi to jedna od prvih obveza da okupim vlasnike bivših hotela i zemljišta na kojima su bili nekadašnji hoteli, poput »Kleka« i »San Marina« pa da vidimo kako planiraju i kada će početi gradnju novih objekata,  rekao je Piškulić koji je dugogodišnji uspješni hotelijersko-turistički djelatnik i vlasnik privatne turističke agencije.