Kazališno proljeće

Predstava »ThisCasting« u Selcu

Portal Novilist.hr

ThisCasting je autorski projekt redatelja Mirana Kurspahića

ThisCasting je autorski projekt redatelja Mirana Kurspahića

U sklopu Kazališnog proljeća, najavljene su još predstave »Ljubav na prvi pogled« Kazališta Kerempuh i Kazališne grupe Lectirum (10. ožujka), »U tom mailu piše...« Ludens teatra (17. ožujka) i »Bankar anarhist« Binocular teatra (25. ožujka)



Od 24. veljače do 25. ožujka u Domu prosvjete Selce održava se Kazališno proljeće 2015., a program otvara večeras s početkom u 20 sati Teatar Rugantino s predstavom »ThisCasting«, u režiji Mirana Kuspahića. Igraju Mirela Videk, Iskra Jirsak, Mia Biondić, Ivan Bošnjak, Miran Kurspahić. 


   »ThisCasting, autorski projekt redatelja Mirana Kurspahića, priča je o povampirenom reality showu koji svoje potencijalne voditeljice gurne preko ruba. U maniri istinskog TV showa, gdje je kazališna publika ona publika koja odlučuje o tome tko će ispasti iz showa, a tko pobijediti Kurspahić priču razvija postepeno, s ubojitim humorom koji kako priča teče prerasta u istinske udarce u pleksus. 


Glavno je pitanje: kako nisko su djevojke spremne ići za posao iz svojih snova, i slavu koja s njim dolazi u paketu. Tako će potencijalne voditeljice šmrkati kokain, izvesti striptiz, potući se… ali ipak osnovno poniženje u dno – i slom – dotiču kada svemoćni glas iz režije krene kopati po najintimnijim dijelovima njihovog privatnog života. Kurspahić je ovdje Veliki brat, onaj najokrutnije vrste, koji propituje i ljudsku potrebu da bude okrutan prema nemoćnima, ili podjednako grozan voajerizam koji nas tjera da gledamo takvu okrutnost. Ukratko: pogledajte dokaz da teatru ne trebaju scena i kostimi već hrabrost, pamet i vrhunsko umijeće« (iz kritike Bojane Radović). 




   U sklopu Kazališnog proljeća, najavljene su još predstave »Ljubav na prvi pogled« Kazališta Kerempuh i Kazališne grupe Lectirum (10. ožujka), »U tom mailu piše…« Ludens teatra (17. ožujka) i »Bankar anarhist« Binocular teatra (25. ožujka).