Tour of Croatia

Pet stotina Novljana odjevenih u zelene majice i kape, svojim su tijelima činili slova NOVI VINODOLSKI

P. N.

Najbrojniji su bili učenici i nastavnici OŠ Ivana Mažuranića, kojih je oko bilo oko 300

Najbrojniji su bili učenici i nastavnici OŠ Ivana Mažuranića, kojih je oko bilo oko 300

Ponosni smo da smo na ovakav način, milenijskom fotografijom, pozdravili najbolje svjetske bicikliste i poslali u svijet sliku dobrodošlice svima u naš Novi, rekao je gradonačelnik Velimir Piškulić



Novljani su se baš iskazali prigodom prolaska sudionika Toura of Croatia kroz njihov grad. Pet stotina Novljana odjevenih u zelene majice i kape, svojim su tijelima činili slova NOVI VINODOLSKI i tako, uz pozdrav, poslali u svijet milenijsku fotografiju.


– Ponosni smo da smo na ovakav način, milenijskom fotografijom, pozdravili najbolje svjetske bicikliste i poslali u svijet sliku dobrodošlice svima u naš Novi, a jednako smo zadovoljni i ponosni što su sudionici utrke u četvrtoj etapi bili smješteni u našem Novom Resortu, rekao je gradonačelnik Velimir Piškulić.


– U akciju Grada Novog Vinodolskog i TZG-a uključio se i Lidl d.o.o. Hrvatska, koji je sponzorirao 500 majica i 500 kapa te osvježenje za okupljene. Zelenu boju slova odabrali smo kako bi na prigodan način obilježili i Međunardoni dan planeta Zemlje. Nakon dvije probe u protekla dva tjedna i velikog angažmana oko animacije naših sugrađana, zadovoljni smo odazivom i fotografijama koje su odmah obišle svijet, naglasila je jedna od koordinatorica projekta »milenijske fotografije« Sandra Ristić, voditeljica Odsjeka za projekte i EU fondove.




Među 500 sudionika milenijske fotografije, najbrojniji su bili učenici i nastavnici OŠ Ivana Mažuranića, kojih je oko bilo oko 300.