Jadranovo

Novih 2.000 kvadrata plaže u uvali Grabrova

Biljana Savić

Prva faza izgradnje trebala bi biti završena do kraja ožujka / Foto Grad Crikvenica

Prva faza izgradnje trebala bi biti završena do kraja ožujka / Foto Grad Crikvenica

Obalni dio Jadranova poprimit će sasvim novi izgled. Dobit će se i novi trg koji će se uklopiti u priobalni ambijent i postati sastavni dio novog izgleda uvale Grabrova



CRIKVENICA  Grad Crikvenica nastavlja uređenje plažnog prostora u uvali Grabrova u Jadranovu, koje obuhvaća izgradnju i proširenje obale, čime se dobiva oko 2.000 četvornih metara novog plažnog prostora. Ugovorena vrijednost radova iznosi 8,6 milijuna kuna.


Prva faza izgradnje trebala bi biti završena do kraja ožujka, a već je u provedbi javna nabava za drugu fazu radova koja se procjenjuje na 6 milijuna kuna. Druga faza izgradnje krenut će odmah po završetku prve faze radova.


– Jadranovo se kontinuirano razvija i to me veseli. Uz uređenje škole i vrtića, čime smo stvorili uvjete za naše najmlađe, zatim uz rješavanje infrastrukture, kako cestovne, tako i oborinske i fekalne kanalizacije, ovime stvaramo uvjete za kvalitetniji turizam u Jadranovu. Projekt je dugo razrađivan i pomno osmišljavan da bismo na najbolji način proveli stvaranje novog, prijeko potrebnog plažnog prostora, ali i formiranje ugodnog prostora za manifestacije i druženja uz samo more. Jakovlja, Oluja i druge vrhunske manifestacije na ovaj će način dobiti prostor kakav zaslužuju – kaže gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina.




Ostvarenje ovog projekta zaista ima atribute povijesnog jer će time obalni dio Jadranova poprimiti sasvim novi izgled na obalnom dijelu, uz more. Dobit će se i novi trg koji će se uklopiti u priobalni ambijent i postati sastavni dio tog novog izgleda uvale Grabrova.


– Uvjereni smo da će ovaj projekt višestruko opravdati ova ulaganja u još brži turistički rast i daljnji razvoj Jadranova, koji ionako proteklih godina u tom segmentu ostvaruje stalni uzlazni trend, a time u cijelosti i stvaranju novih odlika kvalitete cjelokupnog turističkog područja grada Crikvenice – zaključuje Rukavina.