Protest protiv vršnjačkog nasilja

Niti jedan od 290 učenika osnovne škole u Novom Vinodolskom danas nije došao na nastavu

Anto Ravlić

Foto A. Ravlić

Foto A. Ravlić

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Crikvenica Darko Logožar kaže da je sve procesuirano, prijavljeno te  proslijeđeno općinskom državnom odvjetništvu koje će odlučiti hoće li podnijeti kazneni prijedlog zbog zanemarivanja djeteta



NOVI VINODOLSKI Niti jedno dijete od 290 učenika Osnovne škole Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom danas nije došlo na nastavu u znak protesta protiv dugogodišnjeg nasilja nekoliko djece iz deseteročlane obitelji.


Kap koja je prelila čašu, tvrde roditelji, je prijetnja nožem osmogodišnjaka svojim školskim kolegama u prvom razredu. Dva dana na nastavu nije stizao samo 1A razred, a treći dan protestu se priključila cijela škola. 


Održana su dva sastanka na kojem su prisustvovali predstavnici roditelja, škole, centra za socijalnu skrb, Grada Novog Vinodolskog i policije. Umjesto djece, školsko dvorište ispunili su roditelji i novinari.




Dok je trajao bunt roditelja, u školu je došla i policija. Prema našim saznanjima, kako bi ispitala slučaj. Razgovarali smo s ravnateljem Centra za socijalnu skrb Crikvenica Darkom Logožarom. Naime, roditelji su nadležni Centar prozvali u više navrata za neefikasnost. 


– Pokušao sam predstavnicima roditeljima objasniti u kakvoj smo situaciji, da se radi o malom djetetu, da se neke stvari ne mogu javno rješavati, da svaka služba radi svoj dio posla. Moramo ispitati što se dogodilo, ističe Logožar tvrdeći da je  Centar poduzeo sve što je u njegovoj moći u proteklom periodu te da je reagirao na dopise iz škole.


– Sve je procesuirano, prijavljeno, s naše i policijske strane te  proslijeđeno općinskom državnom odvjetništvu koje će odlučiti hoće li podnijeti kazneni prijedlog zbog zanemarivanja djeteta.


Više u tiskanom izdanju u petak, 6. listopada