Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 17° 21° 1
24. travnja 2018.
Luksuzni objekt u Selcu

Na mjestu derutne Jadranke niče ekskluzivni hotel Amabilis

Izgled budućeg hotela
Izgled budućeg hotela
Autor:
Objavljeno: 23. prosinac 2010. u 7:20 2010-12-23T07:20:00+01:00

Površina hotela je 4.000 četvornih metara, unutar kojih će biti sobe sa 60 ležajeva, wellness, restoran, kafić te, kao posebna ponuda, poliklinika za estetske tretmane. Vrijednost investicije je 7 milijuna eura

SELCE Ovih predblagdanskih dana počela je gradnja novog hotela na mjestu nekadašnjeg derutnog hotela Jadranka, uz samo more u Selcu, koji se nalazi nasuprot nekadašnjem Turističkom naselju Jadranka – danas u vlasništvu tvrtke Primorski hoteli d.o.o. iz Zagreba.
Novi bi hotel trebao biti dovršen do 15. lipnja, a svečano otvorenje je planirano 1. srpnja sljedeće godine – doznajemo od Mirjane Dragaš, direktorice tvrtke MGL International, investitora gradnje hotela, sestrinske tvrtke Primorskih hotela.
Tako će turističko Selce, dobitnik mnogih turističkih nagrada, svoju ponudu poboljšati s još jednim ekskluzivnim hotelom visoke kategorije, a sudeći prema projektu i kompjutorskoj simulaciji, bit će to jedan od najljepših hotela u Primorju. 

U akvatoriju ispred hotela bit će uređeno vlastito privezište za dvadesetak većih brodova te plaža

– Vrijednost investicije je sedam milijuna eura, a realizira se putem kredita Erste banke. Hotel će se zvati »Amabilis«, po nekadašnjem nazivu Vila Amabilis, što znači lijepo.

Površina hotela je četiri tisuće četvornih metara. Hotel će biti u kategoriji pet zvjezdica, a imat će šezdeset ležajeva. Od sadržaja tu će biti wellness, restoran, kafić i ostalo što hotel tako visoke kategorije ima, a kao posebnu ponudu, imat će i polikliniku za estetske tretmane, koja će zasigurno privući brojnu klijentelu iz Hrvatske i Europe.
U akvatoriju ispred hotela bit će uređeno vlastito privezište za dvadesetak većih brodova te plaža za koju će se zatražiti koncesija – dodala je Mirjana Dragaš.

Izvođač radova je zagrebačka građevinska tvrtka »Kamgrad«, koja je odabrana za izgradnju hotela jer ima iskustva u građenju ovakvih objekata.

– Nadam se da će se izvođač držati zadanih rokova – dodaje direktorica, ističući da je to samo nastavak zacrtanih projekata Primorskih hotela, jer nakon izgradnje apartmanskog naselja  u nekadašnjem TN Jadranka, koje je kategorizirano s visoke četiri zvjezdice, a u kojem u ljetnim mjesecima boravi i do tisuću gostiju u luksuznim apartmanima, za sljedeću godinu najavljuje se gradnja još jednog hotela u prostorima toga naselja. Hotel će raditi tijekom čitave godine, a zapošljavat će između trideset i četrdeset ljudi. 

– Nadamo se da će se ovakvim investicijama u turizmu crikveničkoj rivijeri vratiti nekadašnji sjaj i da će i ostali investitori krenuti u uređenje svojih hotelskih objekata, dodala je direktorica Dragaš.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka