Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
18. ožujka 2019.
Već imaju tristotinjak članova

foto Kirija će ostati zavavik vjerna: U crikveničkoj Gradskoj vijećnici održana svečana Skupština udruge navijača Rijeke

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 28. lipanj 2018. u 22:08 2018-06-28T22:08:00+02:00

CRIKVENICA  - Svečanom Skupštinom održanom u gradskoj vijećnici grada Crikvenice zaživjela je udruga navijača "Rijeka" na području gradova Crikvenice, Novoga Vinodolskog i Vinodolske općine - "Vavik vjerna Kirija". Njezino vodstvo činit će predsjednik Josip Friš (inače predsjednik gradskoga vijeća Crikvenice), tajnik Kristijan Koščić, te članovi Izvršnog odbora Robert Dijanić, Dalibor Dražić, Luka Stojčić i Sebastijan Tomić (Crikvenica), Ivica Perčić (Novi Vinodolski), Vladimir Lovrić i Perica Udovičić (Općina Vinodolska).

Udruga već sada broji tristotinjak registriranih članova, a ta brojka svakodnevno raste. Na Skupštini su bili nazočni predstavnici KNA Armade, HNK Rijeke i triju lokalnih samouprava na područuju koje djeluje Udruga. Ono što se krije iza ovih suhoparnih podataka su silne emocije i pozitivne vibracije koje su vladale crikveničkom gradskom vijećnicom za vrijeme skupštine koju je otvorio Mišo Cvijanović-Cvijo, dojaen riječkoga i crikveničkog novinarstva.

Cvijo se vratio u povijest crikveničkog sporta, svoje djetinstvo, ali i iznio niz zanimljivih podataka vezanih uz "Rijeku" i njegovu Crikvenicu. Podsjetio nazočne kako su nekada Aja i Strga žonglirali loptom i zabijali golove. Aja i Strga su nadimci Ivana Katnića i Klementa Čubranića, dvojice od mnogih nogometaša s Kirije koji su nosili dres "Rijeke". Njima dvojici su uručene počasne članske iskaznice, a isto će dobiti Nikica Dido Milenković, Vladimir Lukarić i Marijan Brnčić koje su se ispričali organizatorima i najavili preuzimanje svojih počasnih iskaznica nekom drugom prilikom.

- Organizirano navijanje sigurno može pomoći klubu, puno više nego što je u moje vrijeme moglo individualno. Navijači su bitne karike u životu kluba i to ne govorim kurtuazno - rekao je Cvijanović i apelirao navijače da navijaju za svoje, ali ne vrijeđaju - tuđe.

Najveće ovacije prema očekivanjima izazvao je trener "bijelih" Matjaž Kek koji je stigao na Skupštinu izravno s treninga. Trener "Rijeke" prisjetio se da je upravo u Novom Vinodolskom prvi put zaplivao u moru, ali napomenuo još jednu stvar.

S286VK10
Svečana Skupština udruge navijača Rijeke ''Vavik Vjerna Kirija'' / Snimio Vedran Karuza

- Želim Vavik vjernoj Kiriji da zaživi i da postane dio Armade, dio onoga što je vrlo bitan život našega kluba - rekao je Kek čije prezime je još dugo odzvanjalo zgradom.
Kao i za osnivanja Udruge "Plavo bijeli otok" na Krku nazočnima se obratio video linkom i predsjednik kluba Damir Mišković.

- Ovo je dokaz da volite "Rijeku" i da samo zajednom možemo naprijed. I u budućnosti ćemo biti jaki i uspješni - rekao je čelni čovjek kluba i eskluzivno otkrio kako će izgledati crni, drugi dres "Rijeke" u novoj sezoni.

Novom predsjedniku nije preostalo puno prostora za govor. Zahvalio se "Rijeci" i Matjažu Keku na nečemu što se čekalo desetljećima (dupla kruna) i najavio glavne ciljeve Udruge osim naravno bezrezevne podrške voljenom klubu.

- Naš cilj će biti da u Udrugu učlanimo što više mladih, djece. Oni su ti koji će biti naš prioriret. Svi mi smo snažno zavoljeli "Rijeku" kroz neke velike utakmice u mladosti, prve odlaske na Kantridu - podcrtao je Friš.

Ubrzo je mnoštvo preselilo u prizemlje zgrade, knjižnicu u kojoj je postav povijesnih fotografija, članaka i zastava navijača s Kirije, pa na zajedničko fotografiranje kod Murve, a onda i druženje u beach baru Figa. Sudeći po raspoloženju, brojnoj djeci koja su okupirala Matjaža Keka prije i nakon Skupštine Kirija će zavavik ostati vjerna "Rijeci" i bijeloj boji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka