Zaredale pritužbe

Javni red i mir narušava skupina koja »operira« po parkiralištima, ulicama i plažama Novog Vinodolskog

Anto Ravlić

Arhiva NL

Arhiva NL

Počeli su me vrijeđati na blagajni, a vani su nastavili agresivnije, uz  najgore uvrede zabijali su mi se u lice. Nisam reagirala, no pogodili su me nečim, kruhom ili burekom. Kad sam se okrenula, nasrnuli su na mene, priča Novljanka



Stanovnica Novog Vinodolskog napadnuta je usred dana na parkiralištu trgovačkog centra u Novom Vinodolskom od strane tri ženske osobe kojima se pridružilo više djece. Napad je prijavljen policiji, a Novljanka je zatražila pomoć kod liječnika gdje su joj evidentirane površinske ozljede ruke, a u dokumentu o pregledu stoji da je napadnuta žena »vidno uznemirena«.


Verbalni i fizički napad i ne bi bio posebna vijest, no slična uznemiravanja na parkiralištima i ulicama nisu rijetkost. Novljani ne žele imenovati, ali navode da se radi o skupini koja živi na periferiji Novog Vinodolskog i stvara probleme.


– Najprije su me vrijeđali na blagajni, a kad sam izašla van nastavili su agresivnije vrijeđati, prštale su najgore uvrede, zabijali su mi se u lice. Nisam željela reagirati jer bi bilo još gore, no pogodili su me nečim, kruhom ili burekom. I kad sam se okrenula, nasrnuli su na mene, priča Novljanka.




Napadnuta žena ogorčena je jer nitko u kafiću udaljenom nekoliko metara nije reagirao. 


– Desetak ljudi je sjedilo i gledalo i nitko ništa. Tek mi je jedna žena nakon što se sve dogodilo i kad su se napadači maknuli, prišla i rekla da zovem policiju, priča Novljanka.


Napad je vjerojatno povezan s višestrukim provalama u objekt žrtve napada. Novljanka je pozivana da se pojavi kao svjedok na sudu, a skupina povezana s provalnicima očito je željela izravnati račune na svoj način, bez obzira što Novljanka nije svjedočila na sudu.


Jedan trgovački centar u Novom Vinodolskom rastjerao je skupinu koja kupce traži novac i pretražuje da li je neki automobil ostao nezaključan. Prema riječima Novljana, kruže i po plažama.