Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4n
Sutra: 16° 16° 4n
19. listopada 2019.
Naše malo mjesto

JAKOVLJA Jakovari slave svoj dan uz Lidiju Bačić i Baruffu

Lidija Bačić u subotu će praviti barufu u uvali Grabrova
Lidija Bačić u subotu će praviti barufu u uvali Grabrova
Autor:
Objavljeno: 23. srpanj 2018. u 16:37 2018-07-23T16:37:32+02:00

Procesija s kipom sv. Jakova 25. srpnja kreće s rive Mulina, a dan kasnije Joso Butorac i klapa Vinčace donose Melodije s okusom mora

JADRANOVO Malo primorsko mjesto Jadranovo i ove godine tradicionalno slavi svoga zaštitnika Svetoga Jakova višednevnom manifestacijom naziva „Jakovlja 2018.“. Manifestacija je to koja objedinjuje glazbene, plesne, vjerske i kulturne sadržaje.
 
Nakon što su je 14. srpnja otvorili stolnotenisači turnirom koji je organizirao STK „Jakov“, 21. srpnja su slijedila „Jakovarska vesla“, na kojima su spretni veslači odmjerili snage, a pobjednici utrke sudjeluju u procesiji za proslavu Jakovlje te barkom dovoze kip Svetoga Jakova i nose ga do mjesne crkve.

- Posjetite naše malo primorsko mjesto i otkrijte kako veličina mjesta nije bitna za veliku količinu zabave koju za vas priprema Jadranovo, poziv je organizatora.

jakovlja

Na sam dan obilježavanja zaštitnika mjesta, 25. srpnja, u 10 sati s rive Mulina kreće tradicionalna procesija s kipom Svetog Jakova, nakon čega će se održati svečana sveta misa ispred crkve.
 
Dana 26. srpnja posjetitelji će moći čuti zašto kod nas glazba drugačije zvuči na „Melodijama s okusom mora“. Očekuje ih nastup Jose Butorca i klape „Vinčace“ na rivi Mulina od 21 sat.
 
U petak, 27. srpnja KUD „Martin Matetić“ i trio „Pešekani“ spremili su nastup na rivi Mulina u 21 sat.
 
Ni ovogodišnja proslava neće proći bez tradicionalnog Boćarskog turnira na boćalištu „Sveti Jakov“, koji će se održati na središnji dan proslave, u subotu, 28. srpnja u 16 sati. Isti dan vas nastupa Lidija Bačić i sastav „Baruffa“ u uvali Grabrova od 21 sat. U ponoć sve očekuje šareni spektakl - vatromet.
 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.