Javni poziv

Crikvenica i subvencije: Za poduzetničke popore 61 prijava

Ljiljana Hlača

Najveći interes je iskazan za subvencioniranje nabave i ugradnje strojeva i opreme i uređenja poslovnog prostora, što je zapravo potrebno za početak djelatnosti. Odluka do 17. srpnja



CRIKVENICA Okončan je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija iz Općeg programa mjera za poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Crikvenice za 2017. godinu te Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poljoprivrede i ribarstva na području Grada Crikvenice za 2017. godinu. Na te natječaje pristigla je ukupno 61 prijava. Konkretno, za potpore poduzetnicima Grad Crikvenica zaprimio je 54 prijave, za ribarstvo je pristiglo pet prijava, a za poljoprivredu dvije, što u odnosu na prijašnje godine predstavlja značajno povećanje interesa prijavitelja. Vrijednost zaprimljenih prijava je 546.132 kune dok vrijednost poduzetničkih ulaganja premašuje 2,5 milijuna kuna.


Obrada prijava u punom je tijeku i odluke o dodjeli bit će donesene do početka sljedećeg tjedna, odnosno do 17. srpnja. Najveći interes izražen je za segment Jačanje konkurentnosti poduzetnika, točnije Mjeru 2.5. Subvencioniranje nabave i ugradnje strojeva i opreme i uređenja poslovnog prostora, što je zapravo potrebno za početak djelatnosti.


Podsjetimo, Grad Crikvenica je krajem travnja raspisao spomenute javne pozive, a u tu svrhu je iz proračuna izdvojeno 600.000 kuna. Cijelokupni sadržaj navedenih javnih poziva mogao se naći na stranicama Grada Crikvenice (www.crikvenica.hr) u rubrici Natječaji. Od ove godine najznačajnije su promjene u mjerama usmjerenim na mlade. Riječ je o sufinanciranju studentskih kredita i zapošljavanju mladih na neodređeno, čija je svrha potaknuti obrazovanje i zapošljavanje mladih na Rivijeri.




U prethodne dvije godine dodijeljeno je ukupno 473.217 kuna potpora. U 2015. godini je dodijeljeno 250.000 kuna poticaja za 32 prijave, a vrijednost ulaganja poduzetnika je bila 707.887 kuna. Lani je dodijeljeno 204.495 kuna potpora za 33 prijave, dok je vrijednost ulaganja poduzetnika bila 834.061 kuna. Za poticanje ribarstva u dvije godine dodijeljene su tri potpore u ukupnom iznosu od 14.742 kuna.