Investicije

Ulaganja u Delnicama: Rekonstrukcija i šminkanje Lovačkog doma

Marinko Krmpotić

Ulaganja u Lovački dom trebala bi poboljšati ponudu i poslovanje / snimio  M. KRMPOTIĆ

Ulaganja u Lovački dom trebala bi poboljšati ponudu i poslovanje / snimio M. KRMPOTIĆ

U suterenu će biti napravljen novi sanitarni čvor i društveni prostori, u bliskoj budućnosti i spa zona, sobe i restoran bit će klimatizirani, terasa je već uređena, a slijedi uređenje parkirališta, rekonstrukcija vodovoda te uređenje stepeništa do parka



U ovoj godini Uprava šuma Delnice ima investicijski plan čiji je dio vezan i uz ulaganja u objekte turističke i ugostiteljske djelatnosti koje su u vlasništvu Hrvatskih šuma. Jedan od tih objekata je i poznati Lovački dom u Delnicama, a o tome što je već napravljeno i što se još planira, više nam je rekao Denis Štimac, voditelj UŠP-a Delnice:


– Svakako treba imati na umu da je Lovački dom jedan od brendova Delnica, da ima ugled i da ulaganja u njega mogu brzo rezultirati poboljšanim rezultatima u svim segmentima poslovanja, od smještaja do ugostiteljskog dijela. Upravo stoga plan nam je pojačati sadržaj i ponudu, i to u svim segmentima, pa će se raditi na samom objektu – suteren će u potpunosti biti rekonstruiran, a to znači da će biti napravljen novi sanitarni čvor i društveni prostori, Također, bit će uvedena klima u sobe i restoran, već je promijenjen i izgled terase s novim stolicama i stolovima, krenut će se u uređenje parkirališta, a iduće godine ići će se u rekonstrukciju vodovodne mreže kako se za niskih temperatura ne bi više događala pucanja cijevi.



Uz ulaganja u objekte vezane uz ugostiteljstvo i smještaj, uredit će se, najavljuje voditelj Štimac, i sve šumarije u sastavu UŠP-a Delnice: »U prvom će planu biti izmjena stolarije te postavljanje novog sustava grijanja vezanog uz obnovljive izvore energije – pelete, sječku i ogrjevno drvo«, najavljuje Štimac.





Spa zona u suterenu


U budućnosti postoji i mogućnost uređenje spa zone u suterenu, čak možda i proširenje smještajnih kapaciteta, ali o tome ćemo razmišljati iduće godine. U svakom slučaju, stav novog rukovodstva je da ne bi bilo dobro ono što smo imali desetljećima kao dio smještajne i ugostiteljske ponude, zanemariti i odbaciti. Činjenica je da je poslovanje bilo negativno, ali uvjeren sam da do promjene može doći. Naravno, u svemu tome više treba poštovati struku, odnosno za te objekte tražiti kvalitetan stručni kadar, od upravljačkog do uposlenih«, rekao je voditelj UŠP-a Delnice Denis Štimac.


S njegovim se riječima slaže i Žika Malnar, upravitelj Lovačkog doma koji napominje da je nedavno promijenjen namještaj na terasi, upravo se krenulo u ugradnju klime, početkom rujna krenut će poslovi krečenja, očekuje se da će već ovog ili idućeg mjeseca početi asfaltiranje parkirališta, a u tijeku ove godine trebali bi, zahvaljujući ulaganjima Primorsko-goranske županije i Grada Delnica, početi radovi na obnovi stubišta koje od Parka kralja Tomislava vodi prema Lovačkom domu:


Povećati kapacitet


– Naravno da je nama uposlenima, a sada nas je devet, drago da se kreće u sva ova ulaganja jer to znači bolje poslovanje. Trenutačno raspolažemo s dvadesetak kreveta u sedam soba i jednom apartmanu. Svakako bi bilo bolje da imamo smještaj za, kako se to kaže, pun autobus ljudi pa svakako o tome u budućnosti treba razmišljati jer smo do sada s ovim kapacitetom često bili prisljeni odbijati grupe od 35 do 40 ljudi. Svakako da bismo s povećanim brojem kapaciteta bili konkurentniji i više zarađivali – ističe Malnar, dodajući kako uz smještaj koji je ovog ljeta zadovoljavajući, dobro posluje i restoran u kojem se organiziraju svadbe, proslave obljetnica mature, karmine, rođendani i slična druženja.