Ulaganja mladih poduzetnika

U Vratima niču dva nova turistička objekta

Marinko Krmpotić

Stambeno-poslovni i ugostiteljski ovbjekt u Vratima trebao bi biti gotov do početka kolovoza / Na drugoj i trećoj slici: Davor Čebuhar (lijevo) iskoristio je dosadašnja znanja pri obnovi »Furmana« / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Stambeno-poslovni i ugostiteljski ovbjekt u Vratima trebao bi biti gotov do početka kolovoza / Na drugoj i trećoj slici: Davor Čebuhar (lijevo) iskoristio je dosadašnja znanja pri obnovi »Furmana« / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

U donjem dijelu objekta bit će kafić, a na katu  stambeno-poslovni prostor, kaže Tajana Kauzlarić Korica. Davor Čebuhar otvara ugostiteljski objekt Furman uređen u tipičnom goranskom stilu



VRATA Već ovog ljeta, točnije tijekom kolovoza, Općina Fužine, najturističkija goranska lokalna samouprava, bit će bogatija za dva pažnje vrijedna ugostiteljska objekta. Oba – u Vratima!


Naime, na idealnoj lokaciji kraj samog izlaza/ulaza na auto-cestu Rijeka-Zagreb vrlo jasne konture već ovih dana dobijaju novi stambeno-poslovni objekt Tajane Kauzlarić Korica, a tridesetak metara niže niče obnovljeni i preuređeni objekt nekadašnjeg kafića »Tref« kojeg u pažnje vrijedan ugostiteljski prostor što će se zvati »Furman« preuređuje Davor Čebuhar.


Ono što je u ovoj pričli dodatno lijepo i pozitivno je da su oboje ulagača mladi domaći ljudi koji su odlučili uložiti u ugostiteljstvo i turizam. 




Tajana Kauzlarić Korica kaže da prva faza radova uključuje stambeno-poslovni objekt koji bi trebao biti izgrađen do 5. kolovoza.


– U donjem dijelu objekta bit će kafić, na katu će biti stambeno-poslovni prostor, a predvidjeli smo i prostore za dječju igraonicu, kao i restoran, mada ćemo u dio posla s restoranom vjerojatno krenuti kasnije, a u budućnosti nam je u planu uređenje i prostora iza objekta gdje ima sasvim dovoljno terena za jedan dobar manji prostor za kampere. Radove izvodi poduzeće »Čaki« d.o.o. i nadamo se da će biti gotovi u predviđenom roku, a ponudom vjerujem da ćemo privući i domaće ljude, kao i brojne posjetitelje cijelog ovog područja, rekla je mlada poduzetnica Tajana Kauzlarić Korica koja dolazi iz ugledne fužinske obitelji ugostitelja što je svakako dobar temelj za ovu investiciju.


Na sličan način, s već poprilično iskustva iza sebe, razmišlja i Davor Čebuhar koji u Fužinama već nekoliko godina uspješno vodi mnogima dragi kafić »Hunter«, a uz to se kvalitetno bavi i uređenjem interijera kroz rad poduzeća »Čebuhar« d.o.o. Spojivši oba posla i iskoristivši sva dosadašnja znanja sada je ušao u projekt otvaranja ugostiteljskog objekta »Furman« koji će u početku nuditi pizzu iz krušne peći, a potom i janjetinu s ražnja te marende.


– Već u kolovozu ćemo otvoriti preuređeni objekt koji je sada puno veći i prostire se na dva kata, a kroz preuređenje smo sve uredili u novom stilu i vjerujem da će unutrašnjost sređena u tipičnom goranskom stilu, a to znači kroz prevlast drva, oduševiti mnoge. U unutrašnjosti i na terasi nudit ćemo ukupno stotinjak sjedećih mjesta, a uz objekt bit će i igraonica za djecu i igralište za mali nogomet. Ukupno bi u tom objektu trebalo raditi šestero ljudi, četvero konobara te kuhar i picajol, najavljuje Čebuhar naglašavajući da mu je ovo kruna dosadašnjeg rada te kako vjeruje da će »Furman« privući veliki broj ljudi.


Zaista, svi oni koji znaju kaklo je nekada izgledao kafić »Tref«, sada ne bi mogli prepoznati taj prostor koji već sada odiše domaćim goranskim ugođajem i nedvojbeno je da će bitno podići kvalitetu ugostiteljske usluge najturističkijeg goranskog područja.