Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Tradicionalno druženje

foto Susret u Golubinjaku: Na jedan dan zaboravili muku života u mirovini

Ugodno i opuštajuće okruženje Park šume Golubinjak jučer je privuklo brojne umirovljenike / Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Ugodno i opuštajuće okruženje Park šume Golubinjak jučer je privuklo brojne umirovljenike / Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 8. srpanj 2018. u 11:38 2018-07-08T11:38:00+02:00

LOKVE Jako je malo bilo onih koji među oko dvije tisuće okupljenih umirovljenika na jučerašnjem tradicionalnom susretu umirovljenika Primorsko-goranske županije nisu bar na trenutak zaboravili svakodnevno sivilo i muku umirovljeničkog života.

Lijepo vrijeme, odlični domaćini, brojne sportske i zabavne igre te prekrasno okružje Park šume Golubinjak stvorili su uvjete za opuštanje i uživanje već od ranih prijepodnevnih sati kad su se prema Golubinaku počeli kretati brojni autobusi i osobni automobili.

Točno 35 umirovljeničkih udruga s područja Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zagrebačke županije jučer je sudjelovalo u 19. susretu umirovljenika Primorsko-goranske županije koji je nakon tri godine održavanja na Platku iznova vraćen u Golubnjak gdje je pred 19 godina ova priča s najmasovnijim druženjem umirovljenika u Hrvatskoj i počela.

GK995

Nazočne je najprije u ime Matice umirovljenika PGŽ pozdravio predsjednik Josip Matković da bi potom Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske, u pozdravnoj riječi progovorila o brojnim poteškoćma građana treće životne dobi naglasivši kako su prosječne mirovine još uvijek na liniji siromaštva.

– Nužno je nastaviti boriti se za bolji položaj umirovljenika, a oni koji danas o nama odlučuju moraju znati da će i oni jednog dana biti umirovljenici pa i zbog toga moraju misliti na građane te životne dobi. Na državnoj razini nastavit ćemo se boriti za pravo izbora da se iz drugog mirovinskog stupa može preći u prvi, a o položaju umirovljeničke populacije progovorit ćemo detaljno i na tematskoj sjednici Sabora RH koja će uskoro biti organizirana, najavila je Fortuna.

GK997

U ime domaćina nazočne je pozdravio Boris Crnković, predsjednik Udruge umirovljenika Lokve, a potom je pljesak izmamio načelnik Općine Lokve Toni Štimac porukom kako je Općina Lokve prijatelj djece, a bez problema se može proglasiti i prijateljem umirovljenika. Devetnaesto druženje službeno je u ime Primorsko-goranske županije otvorio Petar Mamula, zamjenik župana Zlatka Komadine poručivši okupljenima kako zaslužuju u najmanju ruku biti nagrađeni kroz poštene mirovine koje mogu osigurati miran život.

Nakon pozdravnih riječi uslijedio je prigodni zabavni program kojeg je vodila goranska novinarka Slavica Kjajić i u kojem su nastupili KUD »Halubjan« Udruge umirovljenika Viškovo, klapa »Nono« Udruge umirovljenika Krk, grupa »Norma Aqua Vita« s područja Bujštine, Ženska grupa »Sunce« Udruge umirovljenika Crikvenice, zbor »Zlatne godine« Udruge umirovljenika Grada Pule, Udruga umirovljenika Grada Rovinja, KUD »Rušnjak« koji okuplja Rusine i Ukrajince na području PGŽ te VID »Bonaca« udruge umirovljenika Grada Senja.

GK998

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.