NATJEČAJ ZA ZAKUP KRASNARSKE VUČNICE

Kuna godišnje: Skijalište u Krasnu ponovno u funkciji

Dorotea Prpić

Određena je minimalna zakupnina jer je interes Grada Senja da skijalište Krasno poboljša turističku ponudu ovog područja



SENJ » Senjski gradski vijećnici na četvrtoj sjednici u novom sazivu prihvatili su tekst natječaja kojim Grad Senj u zakup daje vučnicu u Krasnu, a ime bi se skijalište u Krasnu ponovno stavilo u funkciju. Natječajem koji će ovih dana biti raspisan skijalište se daje u zakup na pet godina, a kako je istaknuto, s vlasnicima zemljišta riješeno je i pitanje njegova korištenja u vrijeme skijaške sezone. Interes za zakup skijališta postoji jer su u Gradsku upravu stigla dva pisma namjere, što je i iniciralo raspisivanje natječaja za zakup skijališta.


   Kako je istaknuo gradonačelnik Darko Nekić interes Grada Senja je da skijalište bude u funkciji i da se tako dodatno poboljša turistička ponuda ovog područja u zimskim mjesecima, pa je određena i minimalna zakupnina od svega kunu godišnje. Istodobno s ponovnim aktiviranjem skijališta Grad Senj i Ustanova za razvoj Grada Senja rade i na novom projektu pod nazivom Centar planinskog turizma u Krasnu koji bi uz postojeću lokaciju obuhvatio i područje nekadašnjeg vojnog objekta i njegova okolnog zemljišta na Plješivici.



Vijećnica Gordana Samaržija (HDZ) postavila je pitanje kako i kada se misli sanirati tzv. Mikićeva zgrada u centru Svetog Jurja koja radi svog stanja i derutnosti već godinama predstavlja izravnu opasnost za prolaznike, te kada će se riješiti pitanje kanalizacije i vodovoda za Gornju zonu u Svetom Jurju. Gradonačelnik Nekić istaknuo je da je rješenje građevinske inspekcije o toj zgradi prije dva mjeseca postalo izvršno i postupanje po njemu trebalo bi konačno riješiti problem. Grad Senja je svojim prostorno-planskim dokumentima ispunio sve zahtjeve tvrtke Mikić, a odnosili su se na stavljanje ovog objekta u funkciju turizma, dok planirane radove na pomorskom dobru investitor treba riješiti s Lučkom upravom Senj. Izrada idejnog projekta za kanalizaciju u Svetom Jurju biti će planirana proračunom za sljedeću godinu, a za izradu projektne dokumentacije vodovoda za Gornju zonu Svetog Jurja tražit će se sufinanciranje Hrvatskih voda.





   Vijeće je donijelo i odluku o izradi ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grad Senja kojima će se utvrditi točne lokacije i uvjeti gradnje za novi vjetropark koji će glavninom biti na području Grada Senja, a dijelom i na području općine Brinje. Uz to, ovim izmjenama će se utvrditi i lokacija i uvjeti gradnje za reciklažo dvorište, a koje JLS moraju oformiti temeljem novog zakona o otpadu.


   Radi interesa poduzetnika Gradsko vijeće je za daljnjih milijun kuna povećalo kreditni fond gradske kreditne linije »Poduzetnik 3« u kojem grad poduzetnicima s tri posto sufinancira kamate u tijeku otplate kredita, a usvojen je i rebalans ovogodišnjeg proračuna u kojem se prihodi i rashodi smanjuju za 3,69 milijuna kuna i kojim se neke proračunske stavke i programi preraspodjeljuju. Vijeće je prihvatilo i tekst sporazuma s vlasnikom preostalog dijela u opožarenoj zgradi uz senjski Gradski muzej, a nakon nadoknade vlasniku za taj preostali dio Grad bi postao stopostotni vlasnik ove zgrade koja bi ubuduće trebala biti u funkciji proširenja muzejske djelatnosti.    Prihvaćena su i izvješća o radu Dječjeg vrtića Travica Senj za proteklu pedagošku godinu i Saveza sportova Grada Senja za 2012. godinu.